Rusia a declarat ca "persona non grata" un membru al echipei Ambasadei României la Moscova, a transmis joi Ministerul de Externe de la București într-un comunicat de presă.

Care este motivul expulzării din Rusia a diplomatului român

”Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca persona non grata un membru al echipei Ambasadei României la Moscova, aceasta fiind o măsură la reciprocitate faţă de declararea ca persona non grata pe

teritoriul României, anunţată de MAE român în august 2022, a unui reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti”, a transmis, joi, MAE

Citeste si: Zelenski anunță "vești bune" de pe front. "Se schimbă situația în favoarea Ucrainei"

MAE a precizat că decizia autorităţilor române a avut în vedere incompatibilitatea activităţilor persoanei în cauză cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În 19 august, MAE anunţa că autorităţile române au decis declararea ca persona non grata pe teritoriul României a unui reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti, care a fost informată cu privire la decizie din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu.

Decizia a fost luată avându-se în vedere incompatibilitatea activităţilor reprezentantului în cauză cu prevederile Convenţiei de la Viena, iar autoritățile române au anunțat atunci că reprezentantul Ambasadei ruse a părăsit teritoriul României în cursul aceleiași săptămâni.

Sancțiuni pentru anumiți cetățeni români din Ucraina 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat joi sancţiuni pentru peste 600 de persoane din ”elita de la conducerea Rusiei”, inclusiv membri ai Dumei de Stat din Rusia.

Printre ei și persoane care au cetățenia română.

”Ei sunt cu toţii responsabili pentru acest război, pentru teroarea împotriva poporului nostru. Totodată, el arată că oficiali ai Vămii care au ajutat contrabandişti au fost schimbaţi din funcţii. ”Nu va exista loc de contrabandişti şi reţele criminale în Ucraina(...) Cât despre acele persoane supuse sancţiunilor, care au şi cetăţenie străină, în special rusă şi română,(...) am decis să le retrag cetăţenia ucraineană”, a afirmat Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si