Gem de struguri: Reţeta bunicii  uitată de mult timp. Gemul de struguri, un deliciu învelit în aroma boabelor parfumate de struguri. V-am pregătit cea mai simplă și rapidă rețetă, pe care să o savurați împreună cu familia!

Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie pentru gemul de struguri, după rețeta bunicii!

Ingredinte- Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp 

Pentru această rețetă delicioasă de gem de struguri, îți trebuie doar trei ingrediente:

  • 300 ml apa pentru fiecare kilogram de zahar
  •  zahar
  •  2 kg struguri

Citeste si: Peltea de gutui: Cea mai delicioasă reţetă pentru iarnă

Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp

Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp

[Sursa foto: PixaBay]

Mod de preparare- Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp 

Mai întâi, se scot boabele de struguri de pe vreji si se pun la fiert acoperite de apă. Se lasă la fiert până ce boabele urca la suprafață apei.

Mia apoi, se scurg, se mixează, iar pasta rezultată se cântărește și se pune din nou în cratiță. După care, urmează cantitatea de zahăr și apa pentru fiecare kilogram de zahar se pun la fiert si, după ce clocotește se ia spuma, și se pun strugurii mixaţi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Rețetă de dulceața de gutui cu nucă. O poți pune la cămară, pentru iarnă

Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp

Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp

Pasul următor: Trebuie să măriți focul și să luați spuma de deasupra, apoi lăsați la fiert 10 minute.

La final, se pune gemul în borcane bine sterilizate, care se întorc cu gura în jos.

Citeste si: Cele mai sănătoase fructe de toamnă

Gemul de struguri se poate consuma ca atare pe pâine sau în combinație cu unt. Mai mult, acest tip de gem se poate adăuga și la fripturile de rață sau de gâscă.

De asemenea, gemul de struguri se poate consuma alături de unele tipuri de brânzeturi sau folosit în prepararea prăjiturilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si