Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp
Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp. Vă prezentăm o rețetă de sezon foarte gustoasă și aromată: gemul de struguri, desertul nelipsit din cămara gospodinelor!
Gem de struguri: Reţeta bunicii uitată de mult timp. Gemul de struguri, un deliciu învelit în aroma boabelor parfumate de struguri. V-am pregătit cea mai simplă și rapidă rețetă, pe care să o savurați împreună cu familia!
Iată care sunt ingredientele de care veți avea nevoie pentru gemul de struguri, după rețeta bunicii!
Pentru această rețetă delicioasă de gem de struguri, îți trebuie doar trei ingrediente:
Citeste si: Peltea de gutui: Cea mai delicioasă reţetă pentru iarnă
Mai întâi, se scot boabele de struguri de pe vreji si se pun la fiert acoperite de apă. Se lasă la fiert până ce boabele urca la suprafață apei.
Mia apoi, se scurg, se mixează, iar pasta rezultată se cântărește și se pune din nou în cratiță. După care, urmează cantitatea de zahăr și apa pentru fiecare kilogram de zahar se pun la fiert si, după ce clocotește se ia spuma, și se pun strugurii mixaţi.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Rețetă de dulceața de gutui cu nucă. O poți pune la cămară, pentru iarnă
Pasul următor: Trebuie să măriți focul și să luați spuma de deasupra, apoi lăsați la fiert 10 minute.
La final, se pune gemul în borcane bine sterilizate, care se întorc cu gura în jos.
Citeste si: Cele mai sănătoase fructe de toamnă
Gemul de struguri se poate consuma ca atare pe pâine sau în combinație cu unt. Mai mult, acest tip de gem se poate adăuga și la fripturile de rață sau de gâscă.
De asemenea, gemul de struguri se poate consuma alături de unele tipuri de brânzeturi sau folosit în prepararea prăjiturilor.