Cum se face dulceaţa de gutui? Rețetă tradițională
Dulceața de gutui. Rețeta este una simplă, cu un gust parfumat de toamnă și ideală alături de un desert în serile răcoroase. Iată cum prepari cea mai bună dulceață de gutui!
Dulceața de gutui. Gutuile se numără printre fructele vedetă ale toamnei. Sunt gustoase și parfumate și nu au cum să lipsească din cămara gospodinelor.
Iată cum se face dulceața de gutui, rețeta tradițională!
Citeste si: Gem de gutui: Rețeta tradițională a bunicii
Gutuile se spală bine, se curăță și se taie cubulețe sau se dau prin răzătoare. Între timp, la foc mic se pun la fiert apa, zahărul și praful de scorțișoară și se lasă până când formează un sirop dens.
Citeste si: Peltea de gutui: Cea mai delicioasă reţetă pentru iarnă
Gutuile tăiate sau date prin răzătoare se adaugă în sirop, iar totul se lasă la fiert timp de o oră. Amestecul obținut se lasă să se răcească până a doua zi, iar apoi poate fi pus în borcane și așezate la păstrat în cămară.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Înainte de a începe pregătirea dulceții de gutui este foarte important ca borcanele în care vom pune cum să fie sterilizate.
1. Sterilizarea în mediu umed adică prin fierbere
Introducem borcanele în apă cât să le acopere bine și le fierbem pentru 10 minute, timp cronometrat din momentul în care să înceapă să fiarbă.
Citeste si: Compot de gutui pentru iarnă. Un preparat plin de vitamine
2. Sterilizarea în cuptorul de la aragaz
Această temperatură este foarte sigură, deoarece temperatura de 100 de grad și sterilizarea se face prin ușoare. În acest mod este eliminată apa de pe borcane.
Citeste si: Gem de cireșe. Rețeta, pas cu pas. Este delicios pentru micul dejun