UPDATE- Potrivit autorităților medicale brăilene, cei doi brăileni s-au infectat cu acest virus la finalul lunii august.

Un nou caz de infectare cu virusul West Nile a fost înregistrat în România. Este vorba despre o femeie de 48 de ani din Botoșani.

Femeia a fost inițial dusă la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, fiind suspectă de atac cerebral, după ce i s-a făcut rău și a căzut în via unde lucra.

Examenul computer tomograf şi consultul neurologic au exclus acest diagnostic. Ulterior, aceasta a fost direcționată și internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, fiind testată pozitiv pentru virusul West Nile.

Care este starea femeii în acest moment

"Pacienta prezenta la evaluarea clinică febră de 38 grade, cefalee, vertij şi vărsături. Echipa medicală a procedat la efectuarea puncţiei lombare care a confirmat un diagnostic iniţial de meningită pentru care s-a iniţiat imediat tratamentul. Analizele medicale au confirmat prezenta virusului West Nile. Simptomele îmbolnăvirii cu acest virus se pot confunda cu cele ale unei viroze respiratorii dar pot provoca şi meningită", a declarat medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

În prezent pacienta se află sub tratament, beneficiind inclusiv de suport psihologic, întrucât aceasta a avut atacuri de panică și insomnii și se confruntă cu anxietatea.

Femeia va mai rămâne internată în spital câteva zile.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Este al treilea caz de îmbolnăvire cu virusul West Nile înregistrat în acest an la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Citeste si: Primul deces cauzat de variola maimuței. Unde a fost raportat

O femeie a murit în urma infectării cu virusul West Nile

O femeie în vârstă de 86 de ani din orașul Brăila a murit recent la Spitalul Județean Brăila, din cauza infectării cu virusul West Nile. Decesul s-a produs la numai câteva zile după ce un brăilean în vârstă de 71 de ani, din localitatea Gropeni, a murit în aceeași unitate medicală, fiind infectat cu același virus.

În urma depistării virusului, cei doi au fost internați la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Brăila, cu o formă severă a bolii și cu o evoluție nefavorabilă. Ulterior, cei doi brăileni au murit, ultima victimă fiind femeia de 86 de ani.

În prezent, în Brăila au mai fost descoperite două posibile cazuri de West Nile. Probele au fost trimise la laborator și se așteaptă rezultatele.

Citeste si: Infectați cu virusul West-Nile, la Brăila


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si