Vaccinul antigripal este de acum disponibil în farmaciile din România și poate fi achiziționat din orice farmacie cu circuit deschis.

Vaccinul este disponibil pe baza prescripției de la medic

Conform medicilor, vaccinarea antigripală este cea mai bună modalitate de prevenție împotriva gripei și a complicațiilor acesteia.

Vaccinul gripal poate fi achiziționat în baza prescripției medicale din farmaciile cu circuit deschis sau din centrele medicale private.

Citeste si: Câți oameni au primit până acum pastilele de iod. Rafila: În caz de accident nuclear, deşi e puţin probabil, e bine ca medicamentul să fie la îndemână

În fiecare an pot apărea tulpini diferite ale virusului gripal. Din acest motiv, în fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății monitorizează circulația acestora și face recomandări pentru compoziția vaccinului din sezonul următor.

Ce a transmis Ministrul Sănătății

În luna August, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat că România a contractat 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal pentrusezonul următor,  cu un milion mai mic decât cel din sezonul anterior.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Sanitas: Ministerul Sănătății va opri finanțarea pentru voucherele de vacanță

"El este contractat, în acest an va fi disponibil mult mai repede decât în anul precedent. Anul precedent, din păcate, nu s-au folosit un milion de doze de vaccin, s-au folosit doar 1,5 din cele 2,5 milioane de doze de vaccin. Anul ăsta începem cu 1,5 şi o să vedem dacă, în funcţie de disponibilitate, în funcţie de dorinţa publicului de informare şi de onestitate- să ştiţi că un lucru foarte important este fii onest, să spui adevărul –

pentru că oamenii au nevoie de o ţară în care încrederea în autorităţi şi în sistemul de sănătate să nu fie dinamitată permanent, ci să fie construită”, a declarat Rafila.

Citeste si: Câte pastile de iodură de potasiu poți să primești de la farmacie

Sezonul gripal începe în luna octombrie și continuă până în luna mai. Medicii epidemiologi ne avertizează că anul acesta am putea avea un sezon gripal mai agresiv.

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si