Lucrurile s-ar putea schimba, iar calvarul ar putea înceta pentru locuitorii din Capitală după intrarea în vigoare a unui nou proiect de Hotărâre al Primăriei generale.

Citeste si: Un bărbat a murit după ce a fost lovit de o mașină pe marginea drumului

Potrivit Proiectului de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Municipiul București , pus în dezbatere publică marți 20 septembrie, se urmărește minimizarea efectelor nocive asupra sănătății umane și mediului înconjurător.

Primăria Capitalei propune mai multe acțiuni pentru reducerea poluării fonice pe timpul nopții.

Reguli noi pentru circulația pe timp de noapte în Capitală 

Proiectul vrea să interzică circulația pe timp de noapte în Capitală a autovehiculelor și motocicletelor care produc zgomot cu nivel peste 95 de decibeli.

Citeste si: Accident rutier grav. O mașină s-a răsturnat pe DN6

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Spre comparație, limita maximă a indicatorului de zgomot pe timp de noapte în București este de 60 de decibeli, potrivit G4Media

Potrivit Registrului Auto Român, legislația europeană prevede pentru autovehicule o limită de zgomot de 74 decibeli.

Amenzi între 1.500 și 5.000 lei

Dacă  proiectul  va fi votat de Consiliul General, circulația acestor autovehicule și motociclete va fi permisă doar în intervalul 8.00 – 21.59.

Amenzile vor fi usturătoare, potrivit proiectului citat. Pentru depășirea nivelului de zgomot în intervalul 95 – 100 decibeli, amenda contravențională va fi între 1.500 și 2.500 de lei.

Pentru depășirea nivelului de 100 decibeli, amenda va fi cuprinsă între 4.000

și 5.000 de lei.

Mașini testate prin sondaj

Masurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj, de catre Poliția Rutiera și Registrul Auto Roman, în baza protocolului deja încheiat între Poliția Rutiera și Registrul Auto Roman.

Poliția Rutieră împreuna cu Registrul Auto Roman vor desfășura acțiuni comune de informare cu privire la obligațiile prevazute de prezenta hotărâre pana la data intrarii în vigoare.

Prezenta hotarare va intra in vigoare în termen de 90 de zile de la data publicarii, se mai spune în proiectul publicat azi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si