Din cele 230 de cetacee descoperite pe plajă, doar 35 mai erau în viață cu o zi înainte, a declarat Brendon Clark, directorul de operaţiuni al serviciului de stat pentru fauna sălbatică, scrie AFP. 

Care este motivul eșuării balenelor

În imagine se observă zeci de mamifere negre eșuate la țărm. 

Pe plajă avem încă aproximativ 35 de animale încă în viaţă şi în această dimineaţă obiectivul principal va fi să le salvăm şi să le eliberăm",

a spus Clark, cel care conduce și operaţiunea.

Localnicii au încercat tot posibilul pentru a menține vii animalele, acoperindu-le cu pături şi stropindu-le cu apă.

" Din păcate, rata mortalităţii pentru această eşuare este mare. Se datorează în principal condiţiilor de pe Ocean Beach. Condiţiile de mediu au un impact cu siguranţă asupra animalelor", a adăugat el.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Clark a spus că anul acesta condiţiile sunt mai dure faţă de acum doi ani, iar din păcate, cauzele acestor eşuări majore nu sunt pe deplin cunoscute.

Citeste si: Incredibil ce i s-a întâmplat unei femei după ce a făcut cumpărături online! Suma colosală pe care a dat-o pentru câteva alimente

Cercetătorii au sugerat că ar putea fi cauzate de grupuri de cetacee care rătăcesc după ce s-au hrănit prea aproape de ţărm.

Aceste balene pilot, care pot ajunge până la şase metri, sunt animale foarte sociabile şi pot urmări membrii grupului lor care se rătăcesc şi ajung să fie în pericol. 

Citeste si: Echinocţiul de toamnă 2022: Ce semnificație are această dată? Tradiții și obiceiuri pentru români

Cetaceele au eşuat lângă portul Macquarie, scenă asemănătoare cu cea din urmă cu doi ani, în care au fost implicate aproape 500 de balene pilot. Eşuările sunt frecvente şi în Noua Zeelandă. Aproximativ 300 de animale sunt afectate în fiecare an, conform datelor oficiale. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si