Preşedintele Klaus Iohannis a precizat că deocamdată România nu îndeplineşte criteriile tehnice pentru intrarea în programul Visa Waiver.

Citeste si: Klaus Iohannis, întâlnire cu membri ai comunității românești de pe Coasta de Vest a SUA

Șeful statului consideră că trebuie să existe o campanie de conştientizare şi o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize pentru Statele Unite ale Americii.

Klaus Iohannis: "În final vom reuși"

Președintele României crede că, în final, "dacă toţi ne străduim", vom reuşi să mergem în SUA fără vize, dat fiind parteneriatul strategic pe care îl avem cu America. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Toată lumea se implică pentru aşa-numitul Visa Waiver, adică să se poată circula fără viză. Deocamdată, România nu îndeplineşte criteriile tehnice, însă, ca să le îndeplinească, trebuie să existe o campanie de conştientizare, trebuie să existe o informare mai bună a oamenilor care vor să aplice pentru vize şi cred că, în final, dacă toţi ne străduim, vom reuşi", a spus şeful statului, care s-a aflat în aceste zile în SUA.

Cum poate România să intre în programul Visa Waiver 

O soluție pe care o vede ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, pentru intrarea mai rapidă a României în programul Visa Waiver ar fi trimiterea de scrisori către Congresul american de către românii stabiliţi în Statele Unite, metodă care a funcționat și la momentul integrării României în NATO prin  

"Credem că Visa Waiver este un moment în care (românii din SUA- n.r.) s-ar putea aduna. Ştim cu toţii că momentul care i-a făcut pe românii americani să se adune în jurul unui obiectiv a fost la sfârşitul anilor '90, la începutul anilor 2000 pentru integrarea în NATO şi vă dau un singur exemplu: au trimis peste 160.000 de scrisori Congresului american, prin care le-au spus congresmanilor de ce este important ca România să fie parte în NATO şi cât de util ar fi acest lucru. Credem că ar putea să funcţioneze acest lucru cu noile tehnologii- sigur că nu mai trimiţi astăzi scrisori, trimiţi e-mail-uri sau ai altfel de iniţiative, dar credem că putem face acest lucru", a spus Muraru, după întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis cu comunitatea de români de pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si