Pentru o clădire de peste 25.000 de metri pătrați, facturile la electricitate pot depăși 100.000 de lei lunar. Astfel, companiile din România au luat ca măsuri închiderea unor lumini din birouri. 

De asemenea, angajații ar putea lucra de acasă în lunile reci. 

„Chiriașii sunt cei în măsură să facă economii”

„Chiriașii sunt partea cea mai importantă din această ecuație, ei sunt în măsură să facă economii.

Programul iluminatului din birou, astfel încât să nu rămână luminile aprinse după orele de program, când nu este necesar nimănui și de reglarea temperaturii”, spune Gabriel Șerban, administrator clădire.

Citeste si: Scrisoarea de pe mormântul părinților lui Putin: „Fiul vostru se comportă obraznic și amenință să arunce școala în aer”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În plus, administratorul vede în timp real consumul și, astfel, poate să controleze echipamentele.

În zona de Nord a Capitalei, luminile din clădirile de birouri urmează să fie oprite noaptea.

„Vor veni la birou nemaiputând suporta cheltuielile pentru utilități acasă”

Între munca de la birou și cea de acasă se dă acum o luptă grea, deoarece facturile sunt mari oriunde, astfel că angajatorii se tem că angajații vor veni la birou de frică să nu le vină facturi uriașe acasă. Dar, facturile vor fi mari în clădirea de birouri. 

În schimb, alte companii mizează pe munca de acasă în lunile decembrie și ianuarie. Firmele vor acoperi o parte din costurile oamenilor cu întreținerea.

Citeste si: Misiunea ”Armaghedon” de salvare a lumii

„Sunt domenii care își pot permite să facă asta – IT sau zona de prestări servicii, unde oamenii sunt obișnuiți să lucreze de acasă. Unele firme sunt însă obligate să își oprească producția. Combinatul chimic Chimcomplex Borzești va concedia aproape 400 de angajați, adică aproape o cincime din total, după ce recent și-a închis temporar producția din cauza prețurilor la gaze”,  a precizat Aida Chivu, specialist HR


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si