Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și-a afirmat poziția în legătură cu distribuția pastilelor de iod către populație, vineri la Bistrița, în contextul războiului Rusiei cu Ucraina. 

Citeste si: Arafat a vorbit despre un posibil atac nuclear: ”E normal să ne pregătim”

Ce părere are Alexandru Rafila despre distribuția pastilelor de iod

„Pentru luna august, interesul pentru această substanţă, care este extrem de simplu de procurat, este gratuit, este pusă la dispoziţia populaţiei, este ceva mai mare”, a menționat Alexandru Rafila.

„Să vedem dacă, mai ales în contextul complicat al conflictului din Ucraina, cred că un comportament responsabil al fiecărui cetăţean este să aibă această substanţă la domiciliu, pentru că administrarea ei nu este necesară în mod obişnuit dar, sigur, într-o situaţie de criză, e bine să nu cauzeze o nouă criză, cea a distribuţiei, care nu este posibil de realizat într-un timp scurt”, a continuat Ministrul sănătății.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ministrul Sănătăţii declarat că aşteaptă statistica pentru luna septembrie cu numărul celor care au ridicat pastilele de iod.

Citeste si: Rafila a vorbit despre revenirea la cursurile online pentru elevi

Câte pastile de iod au intrat în posesia românilor până acum

Dintre cele 30 de milioane de pastile de iod cumpărate de autorități, au fost distribuite doar 383.889

până în prezent, în cadrul campaniei gratuite promovată de Alexandru Rafila, potrivit Hotnews

În luna aprilie, Alexandru Rafila a menționat că cele 30 de milioane de pastile de iod care au fost produse în regim de urgență de Antibiotice Iași au costat aproximativ 30 de milioane de lei, adică aproape 6 milioane de euro.

Ministrul sănătății a mai adus în atenția publicului faptul că pastilele de iodură de potasiu nu au fost cumpărate de Ministerul Sănătății, ci de Autoritatea Națională a Rezervelor de Stat.

Citeste si: VIDEO- Alexandru Rafila a vorbit despre vaccinul antigripal: ”Este primul an când vaccinul e adus în luna septembrie”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si