Cum sunt verificate mâncarea şi carburanţii care intră în Rezervele Statului. Ele vor fi accesate doar în caz de dezastru
Iată cum sunt verificate mâncarea și carburanții ce vor fi accesate în cazul unui real dezastru.
Cele necesare în caz de dezastre majore nu sunt stocate oricum, ci sunt alese cu grijă, ulterior fiind verificate cu mare atenție.
Rezervele statului dispun de 25 de unități de stocare, pe tot teritoriul României.
Statul român cumpără ulei de floarea soarelui care este ulterior transportat în cisterne ce ajung în depozitele statului. Din pricina războiului de la graniță, statul reface toate stocurile de mâncare. Sunt cumpărate zeci mii de tone de cereale, mii de conserve, făină și apă. Acestea sunt stocate în depozitele ce aparțin Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, se arată într-un interviu Antena3.
Se fac analize care să ateste că cerealele sau uleiul nu sunt contaminate și sunt de cea mai bună calitate.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
"Se observă că acest grâu are o proteină de aproape 14 o umiditate de 12 și este un grâu care îndeplinește cerințele grâului grad 1", explică o laborantă.
Alimentele care nu se încadrează în standardul calitativ sunt respinse.
Citeste si: Șeful diplomației UE: "Pacea mondială este pusă în pericol de Vladimir Putin"
Potrivit legii privind rezervele de stat, stocurile sunt alocate doar cazurilor excepționale care presupun protejarea populației, a economiei, dar și apărarea țării, în cazul unor calamități naturale, epidemii, atentate teroriste sau accidente industriale.
Depozitele care aparțin statului sau sunt în administrarea companiilor private sunt verificate periodic de autoritățile române, iar stocurile sunt refăcute în cazul în care anumite produse riscă să depăşească termenul de valabiltate/să expire. Potrivit legii, refacerea stocurilor se face fie prin vânzare – cumpărare sau prin schimb de produse, în baza unor contracte foarte stricte.
În luna martie a acestui an, România a semnat un acord cu Polonia care presupune ca în condiţii de criză cele două ţări să se ajute reciproc şi să facă schimb de produse pentru rezervele de stat, informează ProTv.