Circulația pe Transalpina va fi redeschisă. Turiștii pot admira peisajele din munții Parâng
Circulația pe toată lungimea Transalpinei s-a redeschis, miercuri, pe fondul temeraturilor ridicate.
După zilele în care iarna ar fi pus stăpânire pe zonele montane, iar circulația din Transalpina a fost închisă, aceasta a fost reluată în cursul zilei de miercuri. Zăpada de pe partea carosabilă s-a topit.
Citeste si: Iarna a ajuns în România! Care sunt recomandările salvamontiștilor
„Având în vedere îmbunătățirea condițiilor meteo și starea părții carosabile care este curată, s-a luat decizia ca restricția de circulația de pe DN 67 C, sectorul de drum cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, să nu mai fie menținută, astfel că, începând cu ora
Circulația între Rânca și Obârșia Lotrului a fost închisă în cursul zilei de marți, 4 octombrie.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
În funcție de temperaturile înregistrate, Transalpina va fi închisă la sfârșitul lunii octombrie și va fi redeschisă în mai sau iunie.
Citeste si: Iarna 2022-2023: cât îi va costa pe bucureșteni întreținerea la bloc în acest sezon rece
Iarna a ajuns în România, iar primele ninsori sunt dovada clară.
„Îndemnăm turiștii să renunțe la ture lungi cu zone expuse, pentru că in perioada aceasta e mult mai dificil de mers decât în timpul iernii; pietrele și smocurile de iarbă sunt ascunse sub stratul subțire de zăpadă, făcând pășirea foarte nesigură și mărind riscul accidentărilor. În cazul în care se vor face ture, evident este necesar tot echipamentul de iarnă și luarea în considerare a unor timpi MULT mai lungi pentru parcurgere. Nu uitați că la ora 19:30 e deja întuneric! Zăpada începe de la 1700 metri altitudine în acest moment...”, a comunicat Salvamont Argeș.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Se circulă în condiții de iarnă în Pasul Prislop din Munții Rodnei
„Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă precum și intensificarea precipitațiilor din zona montană, vă recomandăm să vă informați despre starea vremii înainte de a porni la drum și să vă echipați corespunzător. La altitudini de peste 1600m vă sfătuim să folosiți echipament adecvat sezonului de iarnă si să aveți în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza călduroasă și o pelerină de ploaie, folie de supraviețuire, lanternă frontală, baterie externă pentru telefon sau să economisiți bateria telefonului, o sticlă de apă, baton energizant. De asemenea, vă recomandăm să aveți instalate aplicațiile SALVAMONT și Anii Drumeției, unde puteti gasi track-ul tuturor traseelor turistice omologate din Județul Sibiu.”, transmite Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu.