Trotinetele electrice sunt prezente peste tot, însă în marile orașe adesea creează haos. Șoferii sunt de-a dreptul stupefiați de existența acestora. În curând, se vor impune câteva reguli în acest sens, printre care și vârsta minimă pe care trebuie să o aibă oamenii ca să poată să închirieze o trotinetă electrică. De asemenea, se impune și o limită de viteză maximă cu care să circule.

Citește si: Amenzi uriașe pentru cei care merg cu trotineta electrică sau bicicleta în anumite condiții

Autoritățile au luat noi măsuri pentru a fluidiza traficul și a elimina haosul creat de trotinetele electrice. Astfel că se vor impune câteva reguli noi pentru cei care vor să conducă trotinetele electrice. Așadar, se va impune o nouă vârstă minimă pentru cei care vor să închirieze trotinetele, dar și o limită de viteză, care i-ar putea deranja pe unii.

Toți posesorii de trotinete electrice sau pasionații trebuie să afle asta

Trotinetele electrice sunt noua atracție din orașele mari ale țării, fiind folosite din ce în ce mai mult. Închirierea unei trotinete este practică și prețul este convenabil, însă reprezintă un adevărat stres al șoferilor în trafic. Din acest motiv, autoritățile ar putea să introducă noi reguli în Capitală.

Citește si: Moarte cumplită pentru doi tineri care au intrat cu motocicleta într-un camion

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Oficialii vor să stabilească o vârstă minimă de 14 ani pentru persoanele care doresc să închirieze o trotinetă electrică. Mai mult, acestea ar putea să ia în calcul și impunerea unei limite de viteză, care i-ar putea enerva pe unii, deoarece aceasta ar fi de doar 25 de km/ oră.

Noile reguli vor fi impuse dacă proiectul pentru noul regulament va fi aprobat în Consiliul General.

Experții au altă părere despre regulile care ar trebui impuse în acest sens. Astfel, vârsta minimă ar trebui să fie de 16 ani, iar una dintre regulile obligatorii ar trebui să le impună oamenilor să poarte cască de protecție indiferent de vârsta pe care o au.

Citește si: A fost prins atacatorul de pe trotinetă

Acest proiect prezintă și câteva aspecte legate de dotările cu care ar trebui să vină trotinetele electrice, din punct de vedere tehnic. Așadar, acestea ar trebui să aibă un sistem corespunzător, funcțional, pentru direcție, dar și un dispozitiv de frânare eficient, dotat cu avertizare sonoră. De asemenea, acestea ar trebui să fie echipate cu lumini pe timpul nopții, dar și un dispozitiv fluorescent-reflectorizant.

Citește si: O șoferiță a fost prinsă în timp ce gonea pe șosea. Femeia i-a dat șpagă polițistului ca să scape. Ce a urmat după a fost total neașteptat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si