Prăjitură de toamnă: O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci!
Prăjitură de toamnă: V-am pregătit o rețetă de prăjitură extrem de aromată și savuroasă, ideală pentru zilele de toamnă!
Prăjitura de toamnă cu blatul fraged, crocant și prunele aromate ne încântă de fiecare dată, mai ales în sezonul de toamnă.
Iată o idee de r ețetă delicioasă de tartă cu prune și cremă de vanilie, pe care să o pregătești toamna aceasta, pentru cei dragi!
Făină 250 g
Praf de copt 7 g
Zahăr 100 g
Ouă 1 buc
Unt 130 g
Esență de vanilie
Lapte 500 ml
Gălbenuș de ou 2 buc
Zahăr 200 g
Amidon 80 g
Esență de vanilie
Smântână lichidă 200 ml
Prune 600 g
Zahăr 1 lingură
Opțional pentru decor zahăr pudră
Citeste si: Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi: Iată cât de simplu se prepară
Începeți să pregătiți mai întâi crema de vanilie. Astfel, puneți într-un castron 200 g de zahăr și 80 g amidon de porumb și amestecați cu un tel.
Adăugați 2 gălbenușuri amestecate cu o furculiță, după care adăugați 500 ml lapte.
Amestecați totul bine cu telul sau mixerul, până se omogenizează.
Citeste si: Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă
Mai apoi trebuie să puneți compoziția într-o cratiță și amestecați continuu la foc mic. Așadar, când începe să se întărească amestecați energic pentru a se omogeniza.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Atunci când devine omogenă și tare, opriți focul. Adăugați esența de vanilie și transferați crema într-un bol.
Acoperiți cu folie de plastic lipită pe suprafața cremei.
Citeste si: Gem de gutui: Rețeta tradițională a bunicii
Trebuie să o puneți la frigider 1-2 ore să se răcească. Într-un castron puneți 250 g de făină cu 7 g de praf de copt și 100 g de zahăr.
Pasul următor: adăugați 130 g de unt la temperatura camerei, 1 ou și esență de vanilie și amestecați cu un mixer până se omogenizează bine.
Păstrați deoparte 1 lingură mare de aluat, presărați puțină făină și frământați cu mâna restul de aluat până devine omogen.
Într-o tavă de tort, tapetată cu hârtie de copt întindeți, bine cu palmele, aluatul frământat. Urcați aluat pe marginea formei 1-2 cm.
Scoateți crema de vanilie din frigider și adăugați 200 ml de frișcă lichidă. Amestecați cu un mixer pentru 3-4 minute.
Apoi, turnați crema de vanilie in tavă peste blat. Întindeți uniform.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Curățați 600 g de prune. Tăiați prunele în două și apoi crestați-le.
Așezați prunele uniform, în tavă, peste crema de vanilie.
Citeste si: Tartă cu caise: Reţeta pe care trebuie să o încerci!
Sfărâmițați cu mâna aluatul pus deoparte și distribuiți uniform în tavă peste prune.
Băgați tarta la cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius pentru 1 oră. Scoateți tarta din cuptor și lăsați să se răcească complet, după care serviți. Poftă bună!