Sf. Parascheva calendar ortodox 2022: Cei care poartă numele Sfintele Parascheva își serbează onomastica în ziua în care este prăznuită, adică pe 14 ocotmbrie.

În jur de 60,000 de români își sărbătoresc ziua onomastică pe 14 octombrie, de Sfânta Parascheva. Este zi de sărbătoare în casele tuturor celor care au primit la botez numele sfintei.

De la numele Parascheva au apărut mai multe derivate, așadar nu doar cei care poartă numele de Parascheva sau Paraschiv își serbează onomastica pe 14 octombrie.

Iată lista completă a numelor care se sărbătoresc de Sfânta Parascheva:

  • Parascheva
  • Paraschiv
  • Chiva
  • Chivuța
  • Vuța
  • Paraschiva
  • Pachita
  • Paraschita
  • Parastita
  • Petcu
  • Parasca
  • Chivu
  • Paraschivița
  • Parascovea
  • Parasiia

Din punct de vedere etimologic, numele de „Parascheva” provine din limba greacă, mai exact de la termenul „paraskevi”, care în traducere înseamnă vineri. Este cunoscut faptul că, în credința populară, Sfânta Cuvioasă Parascheva mai este cunoscută și sub numele de Sfânta Vineri. 

Urări și felicitări de Sfânta Parascheva 2022

Îți doresc să ai parte de o zi frumoasă și liniștită, cu soare în suflet și multe bucurii. Viața să îți ofere doar motive să zâmbești și să nu cunoști niciodată tristețea. La mulți ani!

Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei şi la fel de frumoasă precum o grădină plină cu flori. La mulți ani!

Citeste si: Sf. Parascheva 2022: Tot ce trebuie să știi despre pelerinajul de la Iași

Sf. Parascheva calendar ortodox 2022: Mesaje creștine pentru această sărbătoare

Sf. Parascheva calendar ortodox 2022: Mesaje creștine pentru această sărbătoare

Păstrează-ți sufletul tânăr şi bucură-te neîncetat, pentru mine rămâi un prieten de nădejde şi un om de valoare! Fie ca lumina Sfintei Parascheva să ne lumineze viețile şi mintea mereu! La mulți ani!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mă bucur să fac parte din viața ta, iar astăzi mă alătur și eu tuturor celor care vor să îți facă ziua mai frumoasă. Să ai parte de tot ce e mai bun și mai frumos, să zâmbești mereu și toate dorințele să îți devină realitate. La mulți ani!

Cu ocazia onomasticii vreau să îți urez cele mai sincere și calde urări de bine. La mulți ani de Sfânta Parascheva!

Prietena mea, Parascheva, sper să rămâi mereu un spirit tânăr și plin de viață, să fim mereu împreună și să nu uităm niciodată frumoasa prietenie dintre noi. La mulți ani!

Mesaje creștine de Sfânta Parascheva 2022

La mulți ani! În această zi de mare sărbătoare îți doresc să ai parte de tot ce e mai bun, de sănătate, fericire și belșug!

La mulți ani binecuvântați! Ești una dintre cele mai speciale persoane din viața mea, iar astăzi, ziua în care îți serbezi onomastica, pentru mine este una foarte importantă.

Să ai parte de lucruri frumoase, de sănătate și de mult noroc!

Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese și realizări. Sfânta Parascheva a cărui nume îl porți să te ocrotească și să te călăuzească mereu. La Mulți Ani!

Citeste si: Minunile Sfintei Parascheva. După două luni de rugăciuni rostite la racla sfintei, o tânără s-a vindecat în mod miraculos

Sf. Parascheva calendar ortodox 2022: Mesaje creștine pentru această sărbătoare

Sf. Parascheva calendar ortodox 2022: Mesaje creștine pentru această sărbătoare

Felicitări pentru numele pe care îl porți! Întreaga zi să îți fie binecuvântată cu fericire, bucurie, raze de lumină și sănătate. La mulți ani!

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Este o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani, Parascheva!

La mulți ani, fericire, împăcare sufletească, flori, iubire, sănătatea te pălească, prietenii să nu te uite și să ai bucurii multe!

Citeste si: Opt superstiții de Sfânta Parascheva. În această zi nu se fac treburi în gospodărie

Sf. Parascheva calendar ortodox 2022: Mesaje creștine pentru această sărbătoare

Sf. Parascheva calendar ortodox 2022: Mesaje creștine pentru această sărbătoare

Toată fericirea astăzi de ziua numelui tău, un nume simplu si frumos, la fel de pur si gingaș ca tine. Îți doresc numai bine și să ai parte de toată fericirea din lume. La Mulți Ani!

În această zi minunată de 14 octombrie îți doresc toată fericirea din lume. Bucură-te de fiecare clipă petrecută lângă cei dragi și primește în suflet ce e mai bun și pur. La mulți ani!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si