Incredibil: Un bărbat a sunat la 112 pentru că a rămas fără becuri în casă
Autoritățile se minunează de motivele oamenilor pentru care sună la 112. Recent, un bărbat a apelat numărul de urgență spunând că a rămas fără becuri în locuință.
Potrivit datelor oficiale, în perioada ianuarie-septembrie 2022, prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU)- 112, au fost efectuate 11.198 de sesizări sau solicitări către IPJ Caraş-Severin, cu 9,5% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Totodată, au fost primite 27 de apeluri abuzive, în urma cărora au fost aplicate amenzi de 32.000 de lei.
" La data de 13 septembrie, ora 22,32, un bărbat din comuna Târnova a apelat SNUAU 112 pentru a sesiza că nu are becuri în locuinţă, iar nepotul său a făcut mizerie în casă. Un apel similar a fost primit în 25 septembrie, la ora 04,15, un cetăţean din oraşul Moldova Nouă sesizând că nu este servit cu băutură la un bar din localitate. În ambele cazuri apelanţii au fost sancţionaţi contravenţional şi avertizaţi cu privire la folosirea serviciului de apeluri de urgenţă", se arată într-un comunicat al IPJ Caraş-Severin, potrivit Agerpres.
Citeste si: Ce a găsit soțul Florentinei în telefonul ei, după ce aceasta a fost găsită spânzurată
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
În ceea ce priveşte natura apelurilor reale, majoritatea persoanelor sesizează accidente rutiere sau alte evenimente rutiere, neînţelegeri cu persoane cunoscute, agresiuni şi furturi, aceste fapte reprezentând 56,4% din totalul solicitărilor efectuate la 112.
Totodată, se constată faptul că cele mai multe apeluri dinsăptămână au fost efectuate sâmbăta, cu o medie de 41 de solicitări, faţă de anul trecut când cele mai multe apeluri pe zi erau consemnate vinerea.
Ora în care au fost primite cele mai multe apeluri de la persoane aflate în trafic este cuprinsă în intervalul 12:00-13:00.
Citeste si: VIDEO Șocant: Covrigi cu viermi, puși la vânzare. ANPC a dat amenzi usturătoare
Autoritățile atrag atenția asupra pedepselor ce pot apărea dacă linia telefonică este abuzată. Cei care sună abuzează riscă o amendă de la 2.000 la 4.000 lei sau prestarea de la 200 la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.