Salvamontiştii din Braşov au intervenit peste 10 ore în cazul salvării unui cetăţean ucrainean. Acesta a rămas blocat pe Valea Viştea Mare în Munţii Făgăraş. Turistul era epuizat fizic şi a cerut ajutor salvamontiștilor.

”Un voluntar din cadrul SPJ Salvamont Braşov, vorbitor de limba rusă, a luat legătura cu victima, iar din primele informaţii aceasta prezintă stare de epuizare fizică şi nu este echipată corespunzător”, au declarat salvamontiştii.

 

Bărbatul a fost localizat cu ajutorul STS

"În data de 14 octombrie, în jurul orei 18,00, în urma unui apel la 112, am primit informaţia că un turist a rămas blocat pe munte, în zona Viştea Mare, că a pierdut traseul marcat şi nu mai ştie să coboare. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Un record negativ de intervenții a fost înregistrat pe munte: "Foarte, foarte multe accidente s-au datorat echipamentului necorespunzător.''

La momentul apelului, ni s-a comunicat că nu are probleme de sănătate.

Având în vedere zona greu accesibilă, precum şi condiţiile meteo de acolo, s-a constituit o echipă de primă intervenţie, din care au făcut parte salvamontişti din cadrul Salvamont Braşov şi patru jandarmi de la Postul Montan de Jandarmi Sâmbăta", a informat, sâmbătă, IJJ Braşov.

La ora 05:35, acţiunea de salvare s-a încheiat

Conform sursei citate, salvatorii au ajuns la ucrainean în jurul orei 01:00 noaptea.

Imediat s-a început coborârea bărbatului.

"La ora 05,35 acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes, turistul ajungând în siguranţă şi fără a avea nevoie de îngrijiri medicale. Deşi condiţiile au fost foarte grele- vorbim de un traseu lung şi dificil, pe alocuri acoperit de zăpadă, parcurs pe timp de noapte, turistul a fost adus în siguranţă la baza masivului, după o intervenţie care a durat peste 10 ore", a precizat IJJ Braşov.

Citeste si: Circulația pe Transalpina va fi redeschisă. Turiștii pot admira peisajele din munții Parâng


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si