Şase pacienţi care se aflau secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul Clinic din Mureș au fost infectaţi cu bacterii rezistente la antibiotice. Doar o persoană a supravieţuit. Conducerea spitalului a fost cea care a anunţat ministerul Sănătății. Astflel, de joi toate internările la Terapie Intensivă au fost sistate.

 

Secţia ATI a Spitalului Clinic din Mureş, închisă după ce 5 pacienţi au decedat

După aceste întâmplări, Spitalul Clinic din Mureș va trece prin mai multe proceduri de dezinfecţie, iar toţi pacienţii vor fi testaţi suplimentar pentru a se stabili dacă sunt purtători de bacterii.

Potrivit ministerului, secţia de Terapie Intensivă funcţiona în baza unei autorizaţii provizorii, iar condiţiile nu erau unele optime.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Citeste si: Accident grav, soldat cu 6 victime la Cluj. La volan era un tânăr de 17 ani, băut şi fără permis

Totodată, pacienţii care au decedat în urma infecţiilor erau în stare gravă, trecând prin mai multe intervenţii invazive înainte de deces. În acest caz, secretarul de stat a precizat, că apreciază faptul că spitalul nu a ascuns cazurile şi a îndemnat şi alte unităţi spitaliceşti să raporteze imediat astfel de infecţii.

Citeste si: Incendiul de la Arhiepiscopia Constanța ar fi pornit de la o lumânare. Cum arată în acest moment clădirea privită de sus


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si