Cum se folosește aplicația AMIABILA. Începând de astăzi, 17 octombrie, șoferii implicații în accidente rutiere vor putea completa formularul direct de pe telefon. Astfel, șoferii vor avea acces la o aplicație mobilă unde vor fi incluși toți asiguratorii RCA. Dacă șoferii nu știu exact locul accidentului se pot folosi de GPS.

Cum se folosește aplicația AMIABILA

Cum să folosești AMIABILA, aplicația de smartphone necesară la accidentele ușoare

[Sursa foto: PixaBay]

Cum să folosești AMIABILA, aplicația de smartphone necesară la accidentele ușoare

Aplicația AMIABILA are și un site de prezentare unde sunt descriși toți pașii de utilizare în cazul unui accident ușor.

Primul pas este descărcarea aplicației din Google Play Store sau App Store, în funcție de sistemul de operare al telefonului. Apoi se va ajunge la crearea unui cont de utilizator cu user email sau numărul de telefon și cu o parolă. După verificarea contului, poți începe completarea datelor cerute de aplicație.

Utilizatorii își pot fotografia cartea de identitate și o pot încărca direct prin intermediul aplicației AMIABILA. Aplicația ia și completează automat toate datele cerute în câmpurile ce trebuie completate, scăpând astfel utilizatorii de timp pierdut. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Completarea datelor referitoare la momentul accidentului. Aplicația dispune de localizare exactă prin intermediul GPS și autocompletarea adresei în cazul în care nu sunt cunoscute datele exacte.

Citeste si: Vrancea: Ambulanță SMURD, implicată într-un accident produs pe DN23. Trei persoane au fost rănite

Utilizatorii pot selecta direcția impactului și avariile pe care autoturismul le-a suferit. Pot fi selectate și date precum starea în care se afla autoturismul în momentul accidentului: vehicul staționat; vehicul oprit; la momentul plecării; deschizând portiera; la momentul opririi; ieșind dintr-o parcare, urmând a fi generate primele schițe ale

accidentului.  

Rezultatele și fotografiile contribuie la stabilirea vinovatului și a daunelor.

Și cel de-al doilea conducător auto trebuie să parcurgă aceiași pași în completarea online a amiabilei. Potrivit circumstanțelor pe care cei doi conducători le-au selectat, aplicația selectează trei dintre cele mai probabile circumstanțe despre cum a avut loc accidentul.

Pasul final este de a semna și de a trimite documentele către asiguratorii RCA ai celor doi conducători auto care au fost implicați în accident.

Cum se folosește aplicația AMIABILA

Cum să folosești AMIABILA, aplicația de smartphone necesară la accidentele ușoare

[Sursa foto: PixaBay]

De unde poți descarca aplicația AMIABILA

Aplicația AMIABILA are un site de prezentare unde sunt descriși toți pașii pe care conducătorii auto implicați în accidente rutiere trebuie să îi urmeze.

Șoferii își pot descărca aplicația AMIABILA din Google Play Store sau App Store.

Citeste si: O ambulanţă care transporta la Bucureşti un tânăr de 24 de ani, accident grav pe DN 2, în Buzău


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si