Luni la amiază vor fi 27 de grade, spun meteorologii de la ANM, iar marți termometrele vor înregistra chiar maxime între 16 și 28 de grade, cu cele mai ridicate temperaturi în sudul țării unde nu e exclus să vedem și 30 grade la mijlocul săptămânii.

Citeste si: METEO 22.10 seara

Abia de miercuri vremea se mai răcește ușor, dar temperaturile rămân cu 10 grade peste normalul acestei perioade.

Record de temperatură duminică dimineața

Duminică a fost cea mai caldă dimineaţă de 23 octombrie de când se fac măsurători, transmit meteorologii.

Citeste si: VIDEO- Vreme neobișnuit de caldă la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie. Prognoza ANM pentru 4 săptămâni

Potrivit Antena 3, duminică s-au înregistrat recorduri zilnice pentru 18 staţii meteo.

Cele mai ridicate minime ale zilei de 23 octombrie au fost înregistrate la Alba Iulia (12,5 grade), Sebeș (12,3 grade) și Blaj (12 grade)

Cum va fi vremea în următoarea săptămână

De duminică a început un proces de încălzire a vremii. Astăzi, temperaturile maxime ajung până la 24 de grade Celsius, dar săptămâna viitoare va fi chiar mai cald de atât.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Citeste si: Sf. Dumitru 2022: Ce semnificație are această sărbătoare? Tradiții și obiceiuri românești

Începând de duminică, apar și ploile prin nord și centrul țării. Au pornit din zona Moldovei şi se vor extinde pe parcursul zilei și în Maramureș, în Transilvania.

Pe spații mai restrânse va ploua și prin sudul țării, dar spre seară.

Ziua de luni aduce vreme foarte caldă în jumătatea vestică a țării, 26 de grade la Timișoara și 23 la Oradea, mai cresc temperaturile și în zona Moldovei, acolo vor fi maxime de 20 până la 22 de grade mâine la Suceava, Iași și Galați.

Pentru ziua de marți, meteorologii anunță o temperatură de vară în Capitală, 26 de grade. La munte, vremea se mai răcește, comparativ cu ziua precedentă, sunt prognozate temperaturi de 12-13 grade pe Valea Prahovei.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni

În săptămâna 24-30 octombrie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în vest, sud-vest și la munte.

În săptămâna 31 octombrie – 6 noiembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-vestice.

 

 

 

 

 

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si