Camera Deputaților  a adoptat un nou proiect de lege care prevede prelungirea pe o perioadă de 5 ani a contractului de închiriere a locuințelor pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite și destinate exclusiv închirierii tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate, față de cum era până acum, de un an.

Legea merge la promulgare.

Citeste si: O nouă lege pentru șoferii din România: ce se întâmplă cu mașinile parcate neregulamentar

Ce prevede propunerea legislativă

Noua propunere legislativă modifică Legea nr.152/1998.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Prin intermediul noului proiect de lege se propune posibilitatea de prelungire a contractului de închiriere a locuințelor pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite și destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialiști din învățământ sau sănătate, pe o perioadă de 5 ani. În prezent, perioada se rezumă la doar un an.

În plus, este propusă și eliminarea condiției consemnării în cartea funciară a interdicției de vânzare, dacă achiziționarea locuinței  s-a făcut după minim 6 ani de la data încheierii contractului de închiriere.

„După expirarea perioadei contractuale iniţiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte 5 ani”, mai arată o prevedere din proiectul de lege. 

Citeste si: Numărul buletinelor făcute pe aceeași adresă ar putea fi limitat. Cum se va face împărțirea

Ce alte prevederi se regăsesc în proiectul de lege

„Locuinţele pentru tineri destinate închirierii, inclusiv cele construite şi destinate în mod exclusiv închirierii tinerilor specialişti din învăţământ sau sănătate, repartizate, după caz, se pot vinde titularilor contractelor de închiriere, numai la

solicitarea acestora, după expirarea a minimum 6 ani consecutivi de la data încheierii primului contract de închiriere către acelaşi titular şi/sau către persoana în beneficiul căreia s-a continuat închirierea în condiţiile legii, fară ca vânzarea să fie condiţionată de vârsta solicitantului şi fără interdicţie de vânzare sau după minimum un an neîntrerupt de la data încheierii primului contract de închiriere, cu condiţia consemnării interdicţiei de vânzare pe o perioadă de 5 ani de la data dobândirii acestora la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară, în condiţiile legii”, se mai arată în propunerea legislativă.

Citeste si: Toate locurile de parcare din Capitală, obligatoriu cu plată. Anunțul lansat de Nicușor Dan


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si