Anual, Castelul Bran rămâne cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţul Braşov şi printre cele mai vizitate din ţară.

Castelul Bran este situat la mai puțin de 30 km de Brașov, pe șoseaua ce pornește din vechiul cartier Bartolomeu și leagă Brașovul de Câmpulung. Castelul Bran este construit pe o stâncă, într-un punct cheie din punct de vedere strategic.

În prezent, în muzeul de patru etaje din incinta castelului sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri.

Domeniul Bran include și Parcul Regal cu cele două lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana.

Zece curiozități despre Castelul Bran, una dintre cele mai mari atracții turistice ale României

1. Castelul Bran este un monument istoric si arhitectural și una dintre principalele atracții turistice ale Transilvaniei, Acesta este situat în Culoarul Rucar-Bran, între Muntii Bucegi și Piatra Craiului, la 30 de kilometri de Brașov.

2. Castelul a fost deschis vizitelor publice începând cu 1956, fiind amenajat ca muzeu de istorie și artă feudală. În 1987 a intrat în restaurare, lucrare finalizată în linii mari în 1993. Astfel, Castelul se redeschide ca muzeu și reintră în circuitul turistic.

3. La început, Castelul Bran, a fost construit pe o stâncă, pentru a fi o cetate de „trecătoare”, cu un scop strategic si militar, urmând sa sufere în timp numeroase transformări.

Citeste si: VIDEO- Cum a arătat petrecerea exclusivistă de la Bran la care au participat miliardarii lumii

4. Castelul s-a aflat în proprietatea lui Sigismund de Luxemburg, Mircea cel Batran, Iancu de Hunedoara, Regina Maria si chiar in proprietatea Brasovului.

5. În anul 2019, Administraţia Castelului Bran a anunţat decesul Arhiducesei Elisabeth Sandhofer, moştenitoare a Castelului Bran, însă proprietarul a rămas arhiducele Dominic de Habsburg. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

6. Romancierul irlandez Bram Stoker ar fi fost inspirat de Castelul Bran din România și astfel l-a creat pe faimosul vampir Dracula pentru volumul său emblematic "Dracula", publicat în 1897. Cu toate acestea, Stoker nu a vizitat niciodată România. Dracula este un conte transilvan, stăpân al unui castel ridicat pe un vârf de stânca înaltă, de unde străjuiește valea râului șerpuind prin principatul Transilvaniei.

Castelul Bran. Zece curiozități despre una dintre cele mai mari atracții turistice ale României

Castelul Bran. Zece curiozități despre una dintre cele mai mari atracții turistice ale României

Citeste si: Cele mai tari glume românești făcute pe seama venirii lui Elon Musk în România: „Să-l întrebăm pe Elon Musk ce e mai greu, să trimită o rachetă pe Marte sau să nu rămână blocat pe Valea Prahovei?!”

Castelul Bran este însă singurul din Transilvania care corespunde descrierii lui Bram Stoker, astfel ca lumea întreagă se referă la el ca fiind Castelul lui Dracula.

Cunoscut sub numele de Vlad Tepes, a fost cel care a condus Valahia, care acum se afla in România, în secolul al XV-lea, cel mai probabil între 1456 si 1462, o perioada în care regiunea era sub ocupație otomana. Despre Vlad Țepeș se mai știe că și-a câștigat reputația ca urmare a execuțiilor frecvente prin tragere în țeapă pe care le ordona.

7. De-a lungul timpului personajul lui Bram Stoker a inspirat zeci de filme şi o bogată literatură ce îmbină genurile fantasy şi horror.

8. Potrivit Forbes, în 2007, Castelul Bran era a doua cea mai scumpă proprietate din lume. Castelul ar valora aproximativ 66 de milioane de dolari.

Citeste si: Cât a costat mâncarea consumată de miliardarul Peter Thiel la un restaurant din centrul Brașovului

Castelul Bran. Zece curiozități despre una dintre cele mai mari atracții turistice ale României

Castelul Bran. Zece curiozități despre una dintre cele mai mari atracții turistice ale României

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

9. Inițial, Castelul Bran a fost doar o construcție militară de apărare. Însă, în timp, cetatea a suferit numeroase modificări: adăugarea turnului de sud, construirea unui turn dreptunghiular la est, iar între 1883 și 1886, acoperișul a fost îmbrăcat cu țiglă.

După care, cetatea a fost transformată în reședință regală în anul 1920, odată cu intrarea în proprietatea reginei Maria, iar în perioada 1920- 1929 s-au realizat cele mai importante lucrări de restaurare.

10. De asemenea, spectaculoasele petreceri de Halloween reprezintă o altă modalitate de promovare a acestui obiectiv turistic. Anul acesta, Castelul Bran a fost închiriat pentru o petrecere privată de Halloween, unde cei mai bogați și celebri oameni din lume au fost invitați să petreacă Halloween-ul în România.

Citeste si: FOTO/VIDEO- Reuniunea celor mai bogați oameni ai lumii are loc la Castelul Bran! Detalii despre petrecerea exclusivistă a lui Elon Musk din inima Transilvaniei

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si