Opoziția populației ruse cu privire la invazia Ucrainei se află la cel mai înalt nivel, potrivit unui sondaj publicat recent.

Citeste si: VIDEO- Soldații ruși își acuză generalii „incompetenți” că îi trimit la moarte sigură în Ucraina

Sondajul realizat de agențiile private de sondaj Russian Field and Chronicles a investigat opinia publică rusă despre ceea ce Kremlinul numește „operațiune militară specială”.

Datele publicate de Newsweek oferă o imagine opusă sondajelor oficiale ale guvernului rus.

Ce arată sondajul independent realizat în Rusia

Pe 21 și 22 septembrie, după ce președintele Vladimir Putin a introdus mobilizarea „parțială” în Rusia, agențiile au întrebat 1.000 de cetățeni despre atitudinea lor față de război.

Alte 800 de persoane au fost întrebate despre această problemă pe 28 și 29 septembrie, potrivit sursei citate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski a vorbit despre situația din Doneţk: ”În ciuda pierderilor, continuă să-şi împingă soldaţii mobilizaţi şi mercenarii către moarte”

Rezultatele din sondaj arată că sprijinul rus pentru război „continuă să scadă” și a atins „un minim istoric”.

"Minim istoric" pentru susținerea lui Putin

Practic, sprijinul declarat pentru război a fost de puțin peste jumătate, sau 51 la sută din respondenți, comparativ cu 55 la sută în iulie și un maxim de 66 la sută în aprilie.

„Începutul lunii iulie a reprezentat un punct de cotitură în atitudinea rușilor față de război”, a spus sondajul, care a fost raportat luni și de portalul independent Meduza.

Citeste si: Retragerea rușilor din Herson, o capcană pentru armata lui Zelenski? Ce pregătește Putin

Sondajul a spus că respondenții ar putea fi împărțiți în trei grupuri. Este vorba de "loialiști" care ar sprijini autoritățile indiferent ce ar fi (8 la sută), "militanți" (26 la sută) care au susținut războiul și nu ar sprijini retragerea trupelor fără a-și atinge obiectivele stabilite.

Doar 17% dintre respondenți au fost „pacifiști” – care nu au susținut nici mobilizarea, nici războiul și ar sprijini retragerea trupelor și discuțiile de pace.

Citeste si: Dmitri Medvedev spune că Rusia duce un război împotriva lui Satan


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si