Studiul a fost realizat pe baza datelor colectate de Departamentul pentru veterani din Statele Unite din 1 martie 2020 până pe 6 aprilie 2022 corespunzătoare unui număr de 443.588 de pacienţi.

Reinfectarea cu SARS-CoV-2 crește riscul de deces sau de spitalizare

''Reinfectarea cu COVID-19 creşte atât riscul efectelor acute, cât şi riscul de COVID de lungă durată'', a spus dr.

Ziyad Al-Aly de la Facultatea de Medicină a Universităţii Washington din St. Louis. ''Acest risc a fost evidenţiat la persoanele nevaccinate, la cele vaccinate şi la cele cărora le-au fost administrat doze booster'', a adăugat el.

Cei ce se reinfectează cu covid-19 au un risc de deces de peste două ori mai mare şi un risc de spitalizare de trei ori mai mare în comparaţie cu pacienţii infectaţi o singură dată cu SARS-CoV-2.  

Citește și: Rețete care susţin sistemul imunitar pe timp de iarnă

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

''Chiar dacă o persoană a avut o infecţie iniţială, iar apoi s-a vaccinat- ceea ce înseamnă imunitate dublă în urma infectării anterioare şi a vaccinării-, ea este în continuare susceptibilă de efecte adverse odată cu reinfectarea'', a precizat conducătorul studiului, Ziyad Al-Aly.

Medicii atrag atenția asupra păstrării normelor de siguranță împotriva COVID-19

''Am început să vedem numeroşi pacienţi care vin la clinică cu un aer invincibil'', a declarat Ziyad Al-Aly pentru Reuters.

''Aceştia se întreabă: 'Contează cu adevărat o reinfectare?' Răspunsul este: da, bineînţeles că ea contează''.

Pentru că urmează perioada sărbătorilor, una destul de aglomerată, oamenii ar trebui să fie mult mai precauți.

Citește și: Cazul uimitor al femeii care a supraviețuit la 12 tumori. Ce au descoperit cercetătorii

''Nu recomandăm măsuri draconice, dar poate dacă mergi cu avionul, ar trebui să porţi mască sanitară'', a spus Al-Aly. ''Dacă eşti într-un supermarket, gândeşte-te că persoana de lângă tine ar putea avea un sistem imunitar slăbit şi dacă porţi mască sanitară, ai putea contribui la protejarea ei''.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si