ANAF  va dispune de o nouă tehnologie prin intermediul căreia cetățenii români care plătesc taxe vor fi recunoscuți facial. Noul proiect va fi pus în aplicare din anul 2023.

Citește și: Numărul buletinelor făcute pe aceeași adresă ar putea fi limitat. Cum se va face împărțirea

Românii vor fi recunoscuți facial când plătesc taxele

Din anul 2023, românii care plătesc taxe către ANAF vor fi recunoscuți facial, cu ajutorul unui sistem unic.

Acest lucru va fi posibil accesând serviciile publice electronice precum spațiul virtual privat al ANAF.

Autentificarea va fi una diferită față de cea tradițională, astfel încât oamenii nu vor mai fi nevoiți să rețină parole. Cetățenii vor putea accesa aceste servicii, demonstrându-și identitatea, pentru a nu lăsa loc fraudelor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Opt restaurante de la noi din țară au înlocuit ospătarii cu aplicații și coduri QR

Cum se va face recunoaşterea facială?

Recunoașterea facială va o combinație între fotografia dintr-un document oficial precum cartea de identitate și trăsăturile persoanei respective din momentul în care trece prin recunoașterea facială.

Cele două vor fi comparate pentru a se întreține nivelul maxim de securitate pe care tehnologia îl permite, pentru accesarea diverselor servicii publice.

„Într-un timp scurt, toţi românii se vor obişnui să foloseasca acest mod mult mai rapid şi mai sigur, de a accesa servicii publice fie că vorbim de nivelul naţional de nivelul Guvernului central, fie că vorbim de administraţia locală, judeţeană sau alte tipuri de servicii",

a declarat Sebastian Burduja pentru antena3.ro

Chiar dacă serviciile publice sunt în prag de digitalizare, românii vor putea plăti în continuare, în mod tradițional, la ghișeele instituțiilor.

Se așteaptă ca proiectul să fie pe deplin funcțional începând cu decembrie 2023.

Citește și: Instagram implementează noi opțiuni, dar introduce și schimbări privind securitatea. Ce trebuie să știi


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si