![Maioneză de post rețetă: Nici nu îți dai seama că nu conține ouă! Maioneză de post rețetă](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1694/20268248/1/3-retete-de-maioneza-de-post.jpg?width=320&height=180)
1 din 3 | Maioneză de post rețetă: Nici nu îți dai seama că nu conține ouă!
![Maioneză de post rețetă: Nici nu îți dai seama că nu conține ouă! Maioneză de post rețetă](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1694/20268248/1/maioneza-vegetala-din-lapte-de-soia-in-bol-de-sticla.jpg?width=320&height=180)
2 din 3 | Maioneză de post rețetă: Nici nu îți dai seama că nu conține ouă!
![Maioneză de post rețetă: Nici nu îți dai seama că nu conține ouă! Maioneză de post rețetă](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1694/20268248/1/q2wlbdb.jpg?width=320&height=180)
3 din 3 | Maioneză de post rețetă: Nici nu îți dai seama că nu conține ouă!
Maioneză de post rețetă. Iată o rețetă simplă de maioneză pe care o puteți asocia cu mai multe preparate în perioada din Postul Crăciunului! Se prepară rapid și ușor!
Maioneză de post rețetă. Postul Crăciunului este ușor de ținut pentru credincioșii care reușesc să înlocuiască unele produse cu alimente asemănătoare care să nu conțină ouă, lactate sau carne.
Iată cum prepari cea mai ușoară și gustoasă maioneză de post!
Citește și: Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2022: Tradiții și obiceiuri
Maioneză de post rețetă: Nici nu îți dai seama că nu conține ouă!
Maioneză de post- Ingrediente
- 2 cartofi
- suc de lămâie
- o lingură muștar
- ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui
- sare
Citește și: VIDEO| Wild Cooking: Pastramă cu mămăligă
Maioneză de post rețetă: Nici nu îți dai seama că nu conține ouă!
Maioneză de post- mod de preparare
Se începe prin curățarea cartofilor de coajă și se fierb în apă cu sare. După ce s-au fiert, se scot și se lasă să se răcească.
Citește și: Rețete care susţin sistemul imunitar pe timp de iarnă
După care, din cartofii fierți se prepară un piure în care se adaugă muștarul și o lingură de ulei de măsline, totul se amestecă continuu.Maioneza
va da un gust aparte oricărui preparat.Apoi, compoziția făcuta se completează cu muștar și ulei de măsline până se obține consistența dorită.
La final se adaugă sare după gust. Poftă bună!
Cinci alimente care te vor ajuta să faci mâncăruri de post delicioase
Soia este o leguminoasă care conține toți aminoacizii esențiali (lizina, glutamina, triptofan), lipide, glucide, săruri minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, sodiu, sulf), enzime, lecitine, vitamine (A, B-uri, C, D, E) și lecitină. În
plus, te ajută când vine vorba de proteine vegetale integrale și conține Omega-3.Fasolea, năutul și lintea au proteine vegetale, carbohidrați, Vitamina B și fier.
Fructele uscate conțin carbohidrați și sunt o sursă bogată de fibre. Alege: goji, smochine, caise, prune, curmale, stafide, merișoare, piersici.
Semințele (in, cânepă, chia, susan, dovleac, floarea soarelui) îți pot domoli pofta de dulce și sunt bogate în proteine, fibre și magneziu.
Quinoa este un deosebit aliment de post și făra gluten. Quinoa este unul dintre cele mai populare alimente sănătoase. Nu conține gluten, este bogată în proteine și este unul dintre alimentele de post care conțin cantități suficiente din toți cei nouă aminoacizi esențiali.
Citește și: Pepene murat. Cum se prepară corect și cu ce feluri de mâncare se combină
Este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, specializarea Jurnalism și a urmat cursurile unui masterat în Resurse Umane.
A fost atrasă din timpul liceului de domeniul jurnalistic, motiv pentru care încă de pe băncile facultății a trecut prin redacțiile unor publicații și posturi de televiziune.
Și-a început cariera în presă în anul 2021 ca redactor pentru site-ul stirilekanald.ro, unde se află și astăzi și unde pune în practică pasiunea pentru jurnalism.