La vamă şi-a făcut apariţia o pisică. Cu zgardă şi bine îngrijită, pisica, ce părea de-a locului, a distras atenţia delegaţiei oficiale şi presei. 

Premierul, eclipsat de apariția felinei

Premierul şi ministrul de Interne au fost amuzaţi de situaţie. Mica felină a atras toate privirile şi a fost fotografiată de presă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la vizita Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei din Sighetu Marmaţiei, că „memoria Sighetului trebuie să rămână mereu în conştiinţa noastră si trebuie sa transmitem această memorie din generaţie în generaţie”.

El a adăugat că realizează faptul că soluţia unei coaliţii între PSD şi PNL este una controversată, însă partidele au încercat să pună pe prim plan interesul României, în acest context dificil trasat de crize multiple.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Venim în fiecare an la Sighet pentru a reflecta la valori, tradiţii, la trecut, dar, în acelaşi timp, pentru a reflecta la viitor, la ceea ce a avem de făcut într-o lume în schimbare. Ne-am recules astăzi la Memorialul de la Sighet şi la Cimitirul Săracilor. Ştim cine au fost cei ucişi aici, la Sighet, prin înfometare şi rele tratamente, îngropaţi de-a valma, necreştineşte. Ştim că aceste orori au fost săvârşite de un regim totalitar ateu impus de ocupaţia Rusiei sovietice.

Ştim că aici au fost aduşi spre exterminare liderii legitimi ai ţării, unii reprezentând PNL, alţii PNŢ.

Citește și: Decizie neașteptată luată de Ilie Năstase după ce poliţia i-a luat permisul

Tot aici au fost închişi patrioţii care contribuiseră la Întregirea României de la 1918 şi care mai erau în viaţă la acea dată. La Sighet s-a urmărit planificat, aşadar, exterminarea acelora care au întregit ţara, care au plasat-o, fără ezitare, alături de aliaţii occidentali tradiţionali ai României.

Aici s-a plănuit exterminarea celor care au fost, fără ezitare, întotdeauna, de partea democraţiei în vremuri tulburi în care dădeau în clocot curentele totalitare ce erau la modă la acea vreme. Memoria Sighetului trebuie să rămână mereu în conştiinţa noastră si trebuie sa transmitem această memorie din generaţie în generaţie ”, a declarat Nicolae Ciucă.

Ce a declarat premierul referitor la alegerile din 2024

Ştiu că această soluţie a fost şi rămâne controversată, că sunt discuţii privind identitatea noastră şi şansele electorale a alegerilor din anul 2024. Dar trebuie să înţelegem cu toţii că ar fi fost greu să guvernăm România într-un mediu politic profund conflictual, predispus la populism şi orientat exclusiv electoral. De aceea, atitudinea noastră este una de responsabilitate şi corectitudine. Încercând să punem pe primul plan interesul ţării, ne abţinem să provocăm momente conflictuale, să răspundem provocărilor sau să generăm rupturi. Avem înainte un an în care datorită fluidităţii mediului economic şi politic international trebuie să procedăm extrem de prudent, ferind ţara de derapaje.

Citește și: Elevii ar putea fi controlati de profesori

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Sunt convins că la viitoarele alegeri oamenii vor aprecia această conduită responsabilă, decât pe aceea care, din goana după puncte electorale, promovează abordări populiste sau face promisiuni lipsite de realism. În faţa acestei crize nu există răspunsuri sau soluţii miracol. Şi nici nu putem mulţumi pe toată lumea. În acest an au existat, fără îndoială, şi greşeli si ezitări, iar uneori trebuie sa recunosatem ca am avut si rateuri. Însă trebuie să ne uităm la întreg parcursul şi la rezultatul de ansamblu, care ne dă motive să abordăm cu un optimism moderat următoarea perioadă, dacă vom da în continuare dovadă de responsabilitate şi seriozitate ”, a conchis Ciucă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si