Noul proiect prevede ca femeile interesate de fertilizarea in vitro trebuie să depună o cerere până pe data de 5 decembrie. Unul din cinci cupluri suferă de infertilitate, iar un tratament adecvat costă în jur de 15.000 de lei.

Citește și: Alocațiile copiilor se măresc de la 1 ianuarie 2023. Vești bune pentru minorii cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani

”Așadar, începând din 5 decembrie aș vrea să reținem cu toții această zi, se pot depune deja cererile- și fac această precizare pentru că am primit numeroase întrebări de când putem aplica la acest program- deci din 5 decembrie se pot pot depune online toate solicitările, pentru că ne digitalizăm, nu mai venim cu dosare cu șină, cu birocrație, la adresa de email [email protected]. Vom publica această adresă, iar evaluarea va fi una cât se poate de rapidă, tocmai pentru ca cuplurile sau femeile singure care apelează la acest program să nu aștepte foarte mult.” - a anunțat Firea la ceremonia de lansare a programului organizată la Palatul Victoria.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Precizările Ministrului Familiei

“Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” va continua și în 2023, deoarece este susținut de coaliția politică PSD-PNL-UDMR.
”Deci, le asigur pe toate doamnele care ne privesc și care au temeri că se vor sfârși banii, că nu se întâmplă acest lucru.

Și ne-am luat cu toții angajament în fața dumneavoastră, să realizăm proiectul pentru întreaga țară, nu doar pentru București, cât a fost acum 2 ani de zile.

Citește și: VIDEO- Pensiile cresc de la 1 ianuarie. Câți bani vor primii în plus românii

De asemenea, vor fi acceptate 3 proceduri pe an, suma decontată fiind de 15000 de lei, adică circa 3000 de euro în 2 tranșe. Un voucher pentru tratament de 5000 de lei și un voucher pentru procedura în sine, pentru embrio-transfer, de 10000 de lei. Nu aș vrea să intru foarte mult în detalii tehnice, pentru că avem liderii politici alături de noi și au și un alt program în continuare.”- a mai precizat ministrul Familiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si