Numărul cazurilor de variola maimuței a rămas relativ mic, însă Organizația Mondială a Sănătății continuă să clasifice acest virus drept o urgență sanitară.
O singură doză a vaccinului oferă protecție de 78% la 14 zile după administrare. Peste 80.000 de cazuri au fost confirmate în întreaga lume.

Citește și: Două noi cazuri de variola maimuţei în România

Două noi cazuri de variola maimuţei în România

Ministerul Sănătății a confirmat luni două noi cazuri de infecție cu variola maimuței în România. Este vorba despre 2 bărbaţi cu vârste între 21 şi 30 de ani, din Bucureşti şi judeţul Ilfov. Starea lor de sănătate este bună, iar în prezent se află în izolare.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost diagnosticaţi cu variola maimuţei 45 de pacienţi.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și:  Bilanț coronavirus 27 octombrie: 478 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), în total 15 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuţei.

Un bărbat, din Alba Iulia, este suspectat de infecţie cu bacilul care provoacă boala antrax și a fost internat la spital. Se aşteaptă rezultatele unui nou set de analize, după ce primele investigaţii au indicat prezenţa bacilului anthracis. 

Ce au anunțat autoritățile

„Un bărbat în vârstă de 37 de ani din Alba este suspect de antrax şi a fost internat pentru supraveghere şi tratament, viaţa lui fiind în afara pericolului.

Diagnosticul va fi confirmat sau infirmat de analize mai amănunțite de laborator, primele analize efectuate indicând prezenţa bacilului anthracis care produce boala antrax”,   informează, miercuri după-amiază, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si