Doi polițiști au fost atacați de un bărbat în pijamale, după ce i-au bătut la ușă pentru că făcea scandal. Vecinii bărbatului au sunat la linia de urgență 112 pentru a reclama comportamentul agresiv al acestuia.

Citește și: Un adolescent de 16 ani a fost prins la volanul unui autoturism neînmatriculat

Sindicatul Europol, semnal de alarmă cu privire la misiunile „banale”

Sindicatul Europol trage un semnal de alarmă pe pagina de Facebook, unde arată riscurile la care se expun agenții de poliție, chiar și atunci când se află într-o banală intervenție.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„De multe ori am auzit opinii de genul: <<ce mare lucru să intervii la un apel 112>> sau <<polițiștii de ordine publică nu fac nimic, doar patrulează>> sau cum ar spune diverși oameni politici, <<Poliţistul e expus la risc la cârciumă când stă şi vorbeşte cu oamenii din sat>>. E un risc enorm de mare", a transmis Sindicatul Europol  pe Facebook.

Citește și: Director de penitenciar, reţinut, fiind acuzat de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, ultraj, purtare abuzivă şi şantaj

„În imagini vedeți ce se poate întâmpla la o <<banală>> intervenție a polițiștilor la un apel 112 unde se reclama <<scandal în familie>>. După ce colegii au ajuns la adresă și au sunat la ușă, a deschis ușa un bărbat în vârstă.

Iar în următoarea fracțiune de secundă, s-a năpustit asupra polițistului fără niciun drept de apel. Sigur, dacă eventual colegul ar fi putut anticipa lovitura și ar fi aplicat forța pentru a-l imobiliza, am fi văzut la toate jurnalele de știri titluri de genul: <<Vârstnic pus la pământ de polițiști>>, <<Exces de zel din partea polițiștilor care au agresat un bătrân>> și tot așa”, a explicat Sindicatul Europol.

„În profesia noastră un lucru este sigur, știi când trebuie să mergi la muncă, dar nu știi cum te mai întorci, când te mai întorci și dacă te mai întorci”, a încheiat sindicatul Europol.

Citește și: Povestea incredibilă a unui român! Un bucureștean a rămas dator la fiscul german cu 180.000 de euro, după ce i s-a furat identitatea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si