Începutul de iarnă calendaristică aduce cod galben de polei, ploi și ninsori în majoritatea zonelor din țară. Vremea este închisă și sunt posibile precipități, în timp ce în București temperaturile sunt normale pentru această perioadă.
În țară, vremea va fi în general închisă, cu temperaturi sub mediile climatologice specifice datei în regiunile extracarpatice.

Citește și: Avertizare meteo: depuneri de polei în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali. Anunțul meteorologilor

Precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță vor fi pe alocuri în sud-est, iar aceasta se va transforma în polei pe arii extinse din Moldova.Vântul va sufla slab și moderat, iar temperaturile vor fi cuprinse între -1 și 7 grade, iar cele minime între -4 și 3 grade. Vor fi condiții de ceață mai ales pe timpul nopții.

Citește și: Cod galben de ceață și ghețuș în cinci județe din

Ce județe vor fi sub avertizare de Cod Galben

”În intervalul menţionat, în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali temporar se vor semnala  precipitaţii slabe mixte (ploaie, lapoviţă, iar în zona montană şi submontană trecător şi ninsoare) şi pe arii relativ extinse se va depune polei”,  anunță ANM.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Meteorologii mai anunță depuneri de polei şi în estul Munteniei, nordul Dobrogei şi în Transilvania. Mai mult, pe litoral, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 50...55 km/h.

Citește și:  Alertă ANM: un nou val de aer polar. Zăpada depășește 15 centimetri

Vineri, 2 decembrie, până la ora 12 vor fi precipitaţii slabe mixte şi se va depune polei izolat în jumătatea estică a Munteniei, nordul Dobrogei, Moldova, Transilvania, dar și în zonele de munte.

De asemenea,  vântul va sufla cu intensificări în regiunile sudice și sud-estice, cu rafale de peste 35...55 km/h.

Temperaturile resimțite în dimineața acestei zile au fost de -3 grade București, -3 grade Focșani, -3 grade Galați, -2 grade Giurgiu, -5 grade Cotnari, -3 grade Suceava.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si