Ministerul Apărării de la Moscova a anunțat săptămâna aceasta formarea „brigăzii creative de primă linie”, spunând că va include atât vocaliști, cât și muzicieni.

Citește și: VIDEO- Rusia a lansat un nou atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. Putin, vizită în Belarus

Oficialii militari din Marea Britanie au confirmat crearea brigăzii artistice într-o actualizare de informații duminică.

Serghei Şoigu, vizită pe frontul din Ucraina

Între timp, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat trupele din prima linie în Ucraina, a spus guvernul de la Moscova.

Citește și: Viktor Orban, premierul Ungariei, mesaj surprinzător pentru Rusia de la București

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Într-o declarație postată pe Telegram, ministerul apărării a spus că Serghei Șoigu „a zburat în proximitatea zonelor de desfășurare a trupelor și a verificat pozițiile avansate ale unităților ruse în zona operațiunii militare speciale”.

Acesta a adăugat că „a vorbit cu trupele din prima linie” și la un „post de comandă” – dar BBC nu poate confirma când a avut loc vizita sau dacă Shoigu a vizitat Ucraina sau nu.

Vizita vine în timp ce oficialii din apărarea din Marea Britanie au declarat că moralul scăzut continuă să fie o „vulnerabilitate semnificativă în mare parte a forței ruse”.

Putin caută soluții pentru a-și mobiliza soldații 

Marea Britanie a declarat că noua brigadă de creație- care urmează unei campanii recente prin care publicul rus a fost încurajat să doneze instrumente muzicale trupelor- este în concordanță cu utilizarea istorică a „muzicii militare și a divertismentului organizat” pentru a ridica moralul.

Potrivit publicației ruse RBC News, brigada va fi formată din trupe mobilizate în cadrul unității de recrutare a președintelui Vladimir Putin, precum și „artişti profesionişti care au intrat voluntar în serviciul militar”.

Noua unitate va avea sarcina de a menține „o stare morală, politică și psihologică înaltă [între] participanții la operațiunea militară specială”, a declarat ministerul apărării.

Analiștii pun la îndoială capacitatea muzicienilor de a reține atenția trupelor, care au fost în primul rând preocupate de „ratele foarte mari ale victimelor, de conducerea slabă, de problemele salariale, precum și de lipsa echipamentului și muniției și lipsa de claritate cu privire la obiectivele războiului”.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si