Rețetă sarmale de Crăciun: Cât orez se pune la 1 kg de carne pentru sarmale?
Rețetă sarmale de Crăciun. Iată secretul celor mai bune sarmale de Crăciun! Cât orez trebuie adăugat la 1 kg de carne pentru sarmale?
Rețetă sarmale de Crăciun. Fiecare bucătar cunoaște faptul că la 1kg de carne pentru sarmale se pun 100 g orez. Bucătarii o mai numesc „regula lui 10%“.
Citește și: Mâncare tradiţională de Crăciun: Meniu complet pentru 2022
În cazul în care trebuie să faceți mai multe sarmale, la 2 kg de carne pentru sarmale, puneți 200g orez, la 3 kg de carne 300 g de orez și așa mai departe.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cel mai bine este să se pună 100-150 g de orez la 1 kg de carne, iar sarmalele vor fi cărnoase și gustoase. Acestea sunt sarmalele de sărbătoare, cum se spune la țară.
În zilele obișnuite, la 1 kg de carne se pun cam 250-300 g de orez la 1 kg de carne (o cană cu vârf) și se adaugă multă ceapă, morcov, verdeață. Delicioase sunt și acestea, și în felul acesta „se înmulțesc sarmalele”.
Când este rece se adaugă peste carne împreună cu orezul ales și spălat, mălaiul (sau păsat), verdeață tocată mărunt, 1-2 linguri de pastă de tomate, sare, cimbru, piper și ardei iute, boia, puțin coriandru (cam 5-6 bobițe, numai cât să dea aromă discretă), un vârf de cuțit chimen măcinat și ceapă înăbușită.