Marius Lazăr, liderul motocicliștilor Hell's Angels București a fost prins astăzi și arestat preventiv pentru trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani. 

Ce fapte a săvârșit liderul motocicliștilor?

Lazăr intenționa să vândă 400 de kilograme de cocaină, în SUA, alături de doi traficanți din Noua Zeelandă. De asemenea, bărbatul se ocupa și cu traficul internațional de arme. Ba chiar mai mult, pe lângă aceste fapte, Marius Lazăr a comandat și două crime.

La data de 18 noiembrie 2020, polițiștii au organizat un flagrant la trei adrese din București și Ilfov pentru demascarea grupului de 3 traficanți, format din Lazăr și doi neozeelandezi, care, negociaseră cu traficanți mexicani să vândă 400 de kilograme pe teritoriul SUA. De asemenea, Lazăr dorea să cumpere de la aceeași mexicani, 10 kilograme de cocaină, pe plus, pentru a le aduce în România. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La aceste fapte s-a mai adăgat și tentativa lui Lazăr de a cumpăra mai multe arme, de tip AK 47, grenade M27, pistoale, puști și veste antiglonț, toate de origine sârbească. O parte din arme urmau să fie cumpărate de prietenii lui din Noua Zeelandă, pe când celelalte arme ar fi fost destinate vânzării pe piața neagră din SUA.

Marius Lazăr a comandat două crime

Liderul motocicliștilor ar fi comandat două omoruri ale unor bărbați, printre care și Laurențiu Cazan, preşedintele Clubului de Motociclişti Gremium Nomads România. Acesta era cunoscut în lumea interlopă și, de asemenea, a declarat că știe că Lazăr o să îi pregătească ceva, însă, nu se aștepta să recurgă la crimă.

Astfel, polițiștii i-au săltat pe Lazăr și pe cei doi traficanți din Noua Zeelandă, iar, ulterior, după 4 luni, s-a decis eliberarea liderului motocicliștilor și punerea lui sub control judiciar.

După alte 2 luni, judecătorii Curții de Apel București au decis să revoce și măsura controlului judiciar în dosarul lui Marius Lazăr, însă, decizia nu este definitivă.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Alături de Lazăr, a fost eliberat și unul dintre traficanții din Noua Zeelandă, Michael Matthews Murray.

În prezent, cei doi neozeelandezi sunt dați în urmărire generală.

Declarațiile polișiștilor

„În cursul acestei zile, 28 decembrie 2022, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București- Serviciul Investigații Criminale, în urma activităților de investigare, au depistat un bărbat, de 49 de ani, urmărit internațional.

Pe numele acestuia, Curtea de Apel București a emis la data de 15 decembrie 2022 un mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării către autoritățile din Statele Unite ale Americii, fiind cercetat pentru infracțiuni de criminalitate organizată, trafic internațional de droguri de mare risc și spălare de bani. Cel în cauză a fost încarcerat într-un centru de reținere și arestare preventivă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București", s-a transmis într-un comunicat emis de Poliția Capitalei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si