Elena Udrea se află de mai bine de jumătate de an la penitenciarul de femei Târgșor, unde a ajuns după extrădarea din Bulgaria.

Citește și: Elena Udrea trăiește în condiții de lux la penitenciarul Târgșor

Elena Udrea a pierdut ultima speranță de eliberare în 31 octombrie, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv recursurile în casaţie formulate de Elena Udrea şi Rudel Obreja, condamnaţi la şase ani, respectiv cinci ani de închisoare, în dosarul Gala Bute.

Elena Udrea: "Deținutele au furat ca să le dea de mâncare copiilor" 

În cel mai recent mesaj publicat de Elena Udrea, după intrarea în noul an, fostul ministru amintește de" suferința deținutelor care sunt departe de familie şi mai ales de copii". 

"Perioada sărbătorilor de iarna este cea mai grea din an în penitenciar, mai ales intr-unul de femei în care cele mai multe sunt mame. Pare că toată tristețea din lume se adună aici. Atmosfera este ciudată, un amalgam între decorurile şi muzica prin care angajații penitenciarului încearcă să redea pe cât posibil trăirile Crăciunului şi suferința deținutelor care sunt atât de departe de familie şi mai ales de copii", scrie Elena Udrea.

Citește și: Elena Udrea, de urgență la spital

Fostul politician spune că toate convorbirile telefonice pe care le-a ascultat fără să vrea sub geamul camerei sale, ca şi vizitele pe care femeile le-au primit în aceste zile, s-au terminat în lacrimi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Durerea mare nu este pentru tine. Ca adult îți poti gestiona într-un fel sau altul emoțiile...însă suferința copiilor care plâng şi îşi roagă mamele să vină acasă măcar de Craciun este monumentala.

Sunt femei care au cate 4, 6 chiar şi 10 copii, şi sunt aici pentru că au furat ca să le dea de mâncare, iar acum copiii au rămas singuri cu bunici neajutorați ori cu tați complet depășiți de situație; cei mai multi dintre ei având deja destinele frânte. Probabil ei înşişi vor ajunge să încalce legea așa cum arată o cercetare sociologică facută în SUA asupra copiilor ai căror mame sunt în pușcărie", mai spune Elena Udrea.

Şi mai grav este faptul că în penitenciarele românești nu se întâmplă nimic care să duca la reabilitarea acestor femei, arată Udrea.

"După eliberare sunt lăsate de izbeliște de către stat şi nimeni nu le angajeaza tocmai pentru că au trecut prin închisoare. Deci vor sfârși prin a recidiva ca să poata să îşi întrețină copiii", explică fostul ministru.

"Așa că, in acest ocean de suferință, mi s-a părut nefiresc să vă urez, “Sărbători fericite”! Vă spun acum, cu întârziere, să aveți un an 2023 în care să vă fie bine, să fiți buni şi să faceți bine!"- își încheie mesajul Elena Udrea.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Fostul ministru al Turismului a fost condamnată, în iunie 2018, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. La momentul pronunțării deciziei definitive, Udrea se afla în Costa Rica, unde a cerut azil politic.

În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.

În rejudecare, pedepsele au fost păstrate, iar toate căile de atac au fost epuizate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si