Românii vor fi supuși mai multor schimbări în acest an. Printre acestea se numără și buletinele cu cip, care vor deveni obligatorii. Noile cărți de identitate vor avea un aspect diferit și vor conține mai puține informații.

Citește și: O femeie din Guineea a fost depistată la frontieră cu documentul de identitate al unei alte persoane

”Tehnologiile au avansat foarte mult de la momentul punerii în circulaţie a acestui document, astfel încât era momentul să trecem la noile documente electronice”,

a declarat chestorul de poliție, Cătălin-Aurel Giulescu, la Antena 3 CNN.

Digitalizarea cărții de identitate a oamenilor vine ca urmare a dezvoltării accelerate a tehnologiei.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- A fost votată legea care interzice instituțiilor publice să mai ceară dosar cu șină

”Odată cu extinderea la nivel naţional, vom pune în circulaţie şi o carte de identitate simplă, care nu are suport de stocare electronică”, a adăugat reprezentantul, pentru sursa citată.

A fost votată legea care interzice instituțiilor publice să mai ceară dosar cu șină

Spunem adio dosarului cu șină. Parlamentarii au votat o lege prin care să faciliteze depunerea de documente în instituțiile publice. Legea prevede eliminarea dosarului cu șină și posibilitatea plăților cu cardul. Va fi eliminat dosarul cu șină, copiile legalizate și va fi introdusă posibilitatea plăților cu cardul.

Citește și: Ce este pașaportul CRDS și cum poate fi obținut de către cetățenii români

Legea a fost votată cu 241 de voturi, potrivit unui comunicat transmis de inițiatorul proiectului de lege, deputatului liberal George Tuță.

Instituțiiile nu vor mai putea solicita românilor, dosare cu şină, precum şi niciun alt articol de birotică sau papetărie pentru a soluționa cererile pentru furnizarea unui serviciu public.

Citește și: O polițistă a fost transformată în damă de companie fără să știe. „Ofer partide amoroase”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si