Rasism dus la extrem pe o plajă din Puerto Cortes, după ce trei femei aparținând etniei garifune au fost ucise. 

Cele trei femei au fost ucise cu sânge rece

Comisia naţională pentru drepturile omului din Honduras (CONADEH) s-a sesizat în legătură cu uciderea a trei femei din minoritatea garifuna în regiunea Caraibelor, potrivit Agerpres.

Citește și: Un viceprimar din Cluj a fost găsit decedat. Bărbatul era dat dispărut de două zile

Am aflat cu titlu preliminar că, duminică, trei femei din etnia garifuna au fost găsite împuşcate pe o plajă din Travesia, la Puerto Cortés ”, a declarat într-un comunicat responsabila CONADEH, Blanca Izaguirre.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Potrivit raportului organizaţiei, „ cele trei femei stăteau pe malul mării când au apărut mai mulţi indivizi puternic înarmaţi şi le-au împuşcat fără să scoată un cuvânt ”. 

Minoritățile etnice, în pericol

Potrivit responsabilei CONADEH, un alt incident violent a avut loc în noaptea de 11 ianuarie, când un tânăr a fost găsit împuşcat în apropierea unei porţi a palatului prezidenţial din Tegucigalpa, „în circumstanţe care nu au fost încă lămurite de autorităţi”.

Citește și: Finul Primarului a ucis un om și a fugit

Blanca Izaguirre a spus că „regretă” că în Honduras „există o lipsă totală de respect pentru viaţa oamenilor” şi a cerut autorităţilor să ia măsuri pentru a se asigura că cei vinovaţi sunt pedepsiţi. 

Minoritatea garifuna face parte dintr-un grup etnic descendent din africani şi popoarele indigene din Caraibe.

Potrivit datelor transmise de Organizaţia pentru drepturile omului, peste 7.500 de femei şi-au pierdut viaţa „în circumstanţe violente" în Honduras între 2002 şi 2022, dintre care 300 doar în 2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si