Pacienta de 101 ani era infectată cu coronavirus, dar sufere și de alte boli. Femeia a avut nevoie de zece zile de spitalizare.

O pacientă de 101 ani cu COVID, dar şi cu alte boli a fost externată de la Spitalul de Boli Infecţioase

”Cel mai în vârstă pacient îngrijit în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi pleacă acasă la cei dragi după zece zile de spitalizare.

Este vorba de o pacientă în vârstă de 101 ani. Aceasta a fost admisă în spitalul nostru cu diagnostic de COVID. Pacienta s-a adresat iniţial Spitalului Clinic Paşcani acuzând dispnee şi tuse productivă.

Citește și: Diferența dintre COVID-19 și gripă. La ce simptome să fii atent

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De acolo a fost dirijată către UPU la spitalul Sfântul Spiridon, unde a fost consultată cardiologic şi s-a constatat şi diagnosticul de COVID-19. La internare avea o stare generală influenţată, afebrilă, conştientă, greu cooperantă. Femeia avea insuficienţă respiratorie cronică, insuficienţă cardiacă, boală cardiacă, ateroscleroză cerebrală şi boală renală cronică.

A avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbidităţile puteau să o pună în pericol”, a afirmat medicul Florin Roşu.

Pacienta a fost externată după zece zile de spitalizare

”A avut un singur gând, de a se face bine şi de a pleca acasă. În ciuda vârstei înaintate, a fragilităţii acestei vârste, a afecţiunilor asociate, tratamentul pentru COVID- 19 a fost un succes”, a mai spus medicul.

Citește și: Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România

Femeia a fost cooperantă și singura ei dorință era să iasă din spital și să meargă la familie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si