O echipă de ofiţeri din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Suceava a făcut, joi seară, percheziţii în mai multe cabinete de la Spitalul Judeţean Suceava, inclusiv la Secţia de Oncologie din cadrul unităţii medicale.

Citește și: Percheziții de amploare la Buhuși. Persoanele vizate sunt suspectate că au participat la scandalul din faţa unei săli de jocuri

Potrivit unor surse, totul ar fi pornit de la denunţul unui pacient, care ar fi reclamat că i s-ar fi cerut mită.

Conform presei locale, nu este vorba de o sumă mare, dar asta nu schimbă prea mult situația din punctul de vedere al infracțiunii.

Doctorița Anca Dumitrovici, prinsă în flagrant cu mită

Poliţiştii au organizat un flagrant joi la Spitalul Judeţean Suceava.

După flagrant au urmat ore de audieri și de percheziții prin birouri, prin ambulatoriul Secției de Oncologie și chiar în mașina doctorului, potrivit Monitorul de Suceava.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: Un bărbat și-a ucis prietenul, după care i-a aruncat cadavrul la gunoi. Crima s-a petrecut în municipiul Giurgiu

În urma percheziţiilor, dar şi a audierilor care au durat mai multe ore, şefa Secţiei de Oncologie, Anca Ababneh Dumitrovici, a fost reţinută pentru 24 de ore. Ea va fi prezentată în faţa judecătorilor, cel mai probabil în cursul zilei de vineri, cu propunerea emiterii unui mandat de arestare.

Nu este cunoscută deocamdată suma pe care ar fi primit-o drept mită medicul sucevean, procurorii urmând să ofere detalii în acest sens pe parcursul zilei.

Spitalul din Suceava, primul din România care a implementat sistemul de management anticorupţie

În ultimele săptămâni au circulat destul de intens unele informații cu privire la pacienți oncologici care s-ar fi plâns că li s-a cerut șpagă la modul grosolan.

În anul 2019, Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava a fost primul din România care a fost certificat oficial că a implementat sistemul de management anticorupţie.

Citește și: Două persoane din Constanța au fost trimise în judecată după ce au aruncat în aer două bancomate

Cu câțiva ani în urmă, scrie presa locală, pe vremea vechii conduceri, se ajunsese ca mesajele antișpagă să fie afișate vizibil, iar fenomenul să fie în scădere, dar în ultima perioadă lucrurile s-au schimbat în rău. Și asta nu doar în cazul punctual al unei secții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si