Iată care sunt cele mai recomandate alimente în sezonul rece!

Specialiștii recomandă consumul de supe și ciorbe

În sezonul rece, supele și alte feluri calde sunt printre cele mai recomandate. Acestea oferă corpului căldura necesară. De asemenea, sunt recomandate pentru o hidratare imediată. În ciorbe, supe, ingredientele principale sunt legumele. Datorită amidonului, sunt o sursă de energie. Anumite ingrediente sunt considerate remedii pentru gripă, răceală, cum ar fi ceapa.

Condimentele favorizează termoreglarea corpului

Condimentele sunt foarte recomandate deoarece favorizează funcția vasodilatatoare a corpului, în legătură cu termoreglarea. 

Piperul, cuișoarele, curcuma și șofranul contribuie la creșterea temperaturii corporale.

Citește și: Ce se întâmplă când nu consumi lactate? Vezi AICI!

Usturoiul favorizează producerea anticorpilor. Pentru sănătatea noastră, condimentele au un dublu beneficiu pentru sănătate. Acestea sunt potențatori pentru gust, ceea ce favorizează reducerea consumului de sare. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

De asemenea, ceaiurile, infuziile, ajută la menținerea temperaturii coroporale ridicate. Ceaiurile au componente care favorizează funcționarea sistemului imunitar, precum ceaiul verde. Acesta are un conținut ridicat de vitamina C și acționează ca antigripal natural.

Citește și: Top ceaiuri pe care să le bei iarna aceasta pentru a-ți îmbunătăți imunitatea

Sistemul imunitar este protejat, de asemenea, de legume și fructe.

Consumul lor nu garantează neapărat evitarea răcelii, dar creșterea aportului de Vitamina C contribuie la o stare de sănătatea mai bună.

În sezonul rece, specialiștii recomandă consumul de legume și fructe.

Lactatele asigură nivelul de Vitamina B și Vitamina D

Produsele lactate asigură menținerea unor niveluri optime de vitamina B și vitamina D. Lipsa vitaminei B poate cauza anemie. Vitamina D reglează nivelurile de calciu din corp. Experții recomandă de asemenea consumul de lapte de migdale, care, datorită conținutului mare de calorii, este o sursă de energie și reglează temperatura.

Citește și: VIDEO- Unii români cred că purtarea măștii le-a slăbit sistemul imunitar și i-a făcut mai vulnerabili în fața gripei

 



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si