Cele mai populare destinații de vacanță în 2023. Iată care sunt cele mai populare destinații pentru o vacanță excepțională!

Turcia

Turcia va fi o destinație la modă în 2023 din mai multe motive, în primul rând prin creșterea numărului de zboruri directe din toate colțurile lumii. De asemenea, diversitatea orașelor turcești poate atrage foarte mulți vizitatori.

Egipt- misterul piramidelor în clepsidra de nisip

Egiptul este o destinație exotică potrivită pentru o vacanță, pentru că spune o poveste magică despre timp și timpuri străvechi, o poveste de nisip, piatră și soare.

Zanzibar- o călătorie la capătul lumii

Pentru o vacanță de neuitat, mergeți într-una dintre cele mai exotice insule din lume, un arhipelag din Tanzania aflat la o oră distanță de continentul african.

Numele îi vine din persană, unde Zanzibar înseamnă “coasta neagră”.

Zagreb, Croația

Orasul de Sus sau Gornji Grad este cea mai veche zonă din Zagreb. Orașul este format prin fuziunea, în secolul al XVII-lea, a două orașe: Gradec și Kaptol. Orașul de Jos sau Donji Grad a fost construit în secolul al XIX-lea. Monumentele sunt construite în stilul romantic. Al treilea oraș din Zagreb, Orașul Nou, a fost construit după 1945.

Aceasta este cea mai urbanizată zonă a capitalei croate.

Valencia, Spania

Cei care au identificat teritorul Valencia au fost romanii. Valencia este în prezent o metropolă cu o energie fermecătoare, atmosfera generală este una de bunăstare. În Valencia puteți vizita Lonja de la Seda, Catedrala din Valencia și Festivalul Las Fallas.

Insulele Maldive

Insulele Maldive reprezintă întotdeauna o vacanța de lux pentru luna de miere.

De asemenea, este foarte indicată și pentru un citybreak. Este un paradis tropical în care trebuie să ajungi cel puțin o dată în viață, așadar este momentul să te răsfeți în mijlocul Oceanului Indian.

Hamburg, Germania

Hamburg, cel mai mare oraș din Germania după capitala Berlinului, se află în capul lungului estuar în formă de pâlnie al râului Elba. Aici pot fi vizitate Muzeul Condimentelor. Atunci când plouă, poți merge spre Speicherstadt, cel mai mare cartier de depozitare din întreaga lume.

Acolo sunt clădiri amplasate pe fundații construite din lemn. Este un loc recunoscut pentru lungile sale rânduri de clădiri din cărămidă roșie, unde vei găsi și Gewürzmuseum, Muzeul Condimentelor. 

Citeste si: VIDEO| Românii aleg să plece tot mai des în citybreak-uri

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Piața de Pește. Piața de Pește din Hamburg este o piață tradițională.  Acolo se găsesc toate tipurile de fructe de mare pe care ți dorești, multe soiuri de pește, flori, haine. Piața se deschide devreme, de la ora 5 dimineața. 

Schanzenviertel. Seara, locul preferat al localnicilor și turiștilor este cartierul Schanzenviertel. Strada centrală, Schulterblatt, este locul unde găsești baruri, cluburi și arhitectură modernă.

Cracovia- Polonia

Centrul vechi al orașului situat în sudul Poloniei poate fi vizitat în orice perioadă a anului, dar cu cât toamna își pune mai mult amprenta asupra locului, piața centrală Rynek Główny este de o frumusețe aparte.

Cracovia are o mulțime de locuri care pot fi vizitate: de la Bazilica Sfintei Maria la fabrica lui Oskar Schindler. 

Micloșoara

Satul Micloşoara din judeţul Covasna adăposteşte pensiunea Contelui Kalnoky, cu căsuţe vechi ţărăneşti, ce au fost restaurate şi mobilate în stilul tradiţional secuiesc. La doar 5 minute de mers pe jos de la pensiune, se află şi castelul Contelui, care şi-a păstrat autenticitatea prin mobilier, tablouri şi gravurile pereţilor.

Valea Verde

Valea Verde se află în satul Cund din judeţul Mureş şi este un loc de poveste unde poţi petrece o vacanță şi te poţi relaxa alături de prieteni sau de cei dragi.

Băile Balvanyos

Balvanyos se află în judeţul Covasna, la nord-vest de Târgul Secuiesc şi este o staţiune renumită pentru izvoarele sale minerale, dar şi pentru peisajele superbe.

“Cetăţile Păgânilor”, în traducere din limba maghiară, sunt situate la adăpostul munţilor Bodoc şi dispun de instalaţii moderne pentru tratamentul afecţiunilor cardiovasculare, bazin în aer liber cu apă minerală carbogazoasă, instalaţii pentru mofete şi de electroterapie.

Sighișoara

Cei care vor să petreacă acest weekend prelungit departe de casă, într-unul dintre cele mai frumoase locuri din România, pot merge în Sighișoara.

În acest oraș, turiștii se pot plimba pe străduțele medievale și pot vizita mai multe atracții, precum: Turnul cu Ceas, Piața Cetății, Turnul Fierarilor, al Cizmarilor, al Croitorilor, al Cojocarilor, al Măcelarilor sau Scara acoperită, numită și Scara școlarilor.

Cazanele Dunării

Destinația se află în județul Mehedinți, iar o plimbare cu barca pe Dunăre este ideală pentru o zi de vară. Cazanele Dunării sunt incluse în Parcul Național Porțile de Fier și reprezintă una dintre cele mai impresionante zone din  Defileul Dunării. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cazanele Mici au o lungime de 3 km și Cazanele Mari cu o lungime de 4 km oferă vizitatorilor imagini naturale spectaculoase. Aici, turiștii pot vedea Statuia lui Decebal care a fost construită în condiții dificile, Mănăstirea Mraconia, aflată chiar pe malul Dunării, dar și Peșterile Veterani și Ponicova.

Întreaga panoramă poate fi văzută cu o drumeție pe Ciucaru Mare.

Mocănița din Maramureș

Dacă doriți o călătorie înapoi în timp trebuie să ajungeți în Vișeu de Sus, locul de unde pornește trenul cu aburi spre trecut. Călătoria durează mai bine de 4 ore, distanța fiind de aproape 43 de kilometri, la cere se adaugă și oprirea din stația Paltin.

Parcul Național Cheile Nerei- Beușnița

Situat în județul Caraș Severin, parcul este o frumusețe sălbatică aflată în sudul Munților Aninei, cu zone deosebite, pline de povești și legende. Tot în această zonă se află și Cascada Bigăr care atrage turiști și după prăbușire.

Lacul și stațiunea Colibița

Este un loc perfect de relaxare în județul Bistrița Năsăud. Lacul de acumulare artificial îmbină perfect zonele de munte și de mare.

Constanța

Marea este întotdeauna o locație excelentă unde puteți pleca într-o mini vacanță. În plus, vremea de afară este favorabilă acestei mini-vacanțe. 

Citește și: Vouchere vacanță 2023. Ce valoare au în acest an și cine poate beneficia de ele?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si