Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, consideră că România se confruntă cu o lipsă de modele. El a anunțat că a avut o discuţie cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, pentru a găsi soluţii de a aduce cât mai mulţi elevi în sălile de spectacol de la teatru, operă sau la muzee, pentru ca tinerii să nu se mai identifice cu mesajele din versurile manelelor. 

Ce a declarat Ministrul Culturii

„Am vorbit cu doamna Ligia Deca şi am rugat-o foarte mult să considere, în momentul în care face programele, obligativitatea mergerii la teatru, la operă, la muzeu. Copiii, după ce fac această vizită, să facă un eseu despre ceea ce au văzut, astfel încât să le creştem obiceiul de a face acest lucru. Acum este recomandat, foarte puţină lume se întâmplă să meargă pe la instituţii de cultură şi lucrurile nu pot merge bine în felul ăsta”, a spus Romaşcanu.

Citește și: FSLI solicită salarii mai mari pentru angajații din învățământ. "Continuă politica de subfinanţare cronică a sistemului de învăţământ''

Întrebat într-o conferință de presă ce ar trebui făcut ca tinerii să asculte alte genuri muzicale în locul manelelor, ministrul Culturii a răspuns: 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Nu sunt pentru manele, şi o spun public, nu pentru muzica în sine, ci pentru ceea ce reprezintă ea şi cam cu cine te învecinezi când asculţi manele. Orice se întâmplă artistic, chiar şi pseudo-artistic, nu poate fi interzis. Am depăşit acel fenomen. Tot ce putem noi face este să creştem copiii de aşa natură încât să nu se mai identifice cu tipul ăla de mesaj. Avem lipsă de modele.”

Ministrul susține că este nevoie de readucerea respectului față de meserii

Conform Ministrului Culturii, este nevoie de readucerea respectului faţă de meserii.

Citește și: Vacanță intersemestrială elevi 2023. Câte zile vor sta acasă elevii?

"A fost un sondaj în Bucureşti, acum câţiva ani de zile, şi 51% din copii au spus că şi-ar dori să fie, şi nu dau nume, dar un mare proprietar de club, de fotbal şi de terenuri. Noi, clasa politică, avem o problemă pentru că trebuie să furnizăm modele. Lumea academică trebuie să furnizeze modele adevărate. Trebuie să re-respectabilizăm meseriile care contează: profesorii să fie bine plătiţi, medicii încep să fie deja bine plătiţi, să poţi să arăţi într-o vreme în care totul, din păcate, totul e foarte material, că succesul în viaţă poate veni şi altfel decât repede”, a mai spus Romaşcanu.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Zile libere pentru elevi în ianuarie și februarie 2023. Când vor sta acasă elevii din România?

în plus, ministrul a criticat și clasa politică din Iași, care nu își face treaba pentru a aloca un sediu pentru constricția Operei, astfel riscând să fie pierduți banii de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si