Fericirea este percepută în diverse moduri. Unii o văd ca pe un țel de atins, alții prin persoanele pe care le au aproape. Cu toate acestea, tinerii din mediile rurale nu reușesc să atingă fericirea oricât s-ar strădui. Așa ajung să fie tot mai triști din cauza banilor, care lipsesc cu desăvâșire dar și din cauza dorului pentru părinții plecați peste hotare. Fiecare zi le aduce tot mai multe lipsuri și tot mai puține ajutoare.

Umiliți pentru că sunt săraci

Atunci când pentru unii jucăriile și telefoanele de ultimă generație aduc zâmbete pe buze, pentru alții, lumina, un acoperiș deasupra capului și o vorbă bună par să fie destul. Daniela are 13 ani. Într-o casă care stă să pice, copila locuiește doar cu mama ei, după ce tatăl s-a stins din viață. Ochii plini de lacrimi par că nu au cunoscut vreodată fericirea.

„- Tu ești fericită? Te simți fericită?

- Nu știu...

- De ce spui că nu știi? Ce înseamnă fericirea pentru tine?

- Să fiu ca toți ceilalți copii...Adică să am lumină, nu știu”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

În zadar încearcă mama să o bucure. Fără un alt sprijin, femeia este nevoită să aducă bani în casă, iar serviciul o ține departe de fată.

„Orice are nevoie îmi spune, eu ce am nevoie îi spun.

Deci suntem...nu mamă și fiică, ca niște prietene”, spune mama Danielei.

Cel mai greu îi este la școală. Nu materiile complicate îi dau Danielei bătăi de cap, ci colegii... care râd de ea.

„Unii îmi dau porecle și mie nu îmi plac, cu unii mă mai cert. Am o singură prietenă cea mai bună”, sunt mărturiile triste ale fetei.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Cei cinci frați din Prahova care locuiau într-un adăpost fără acoperiș au primit o casă

Fericirea nu constă în lucruri materiale pentru unii copii

De câte ori este nevoie de rechizite, haine sau alimente, mama își rupe de la gură și îi oferă fiicei sale. Nu de puține ori a fost nevoită să ceară de la magazin pe datorie.

Pentru Daniela, fericirea nu înseamnă prea mult. Însă, pentru mama ei, pare ceva imposibil.

Și pentru Maria, fericirea este egală cu familia. Tatăl ei a suferit un accident în Germania, în urmă cu cinci ani și a rămas paralizat. De atunci se judecă cu autoritățile și nu s-a mai putut întoarce în țară.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Deși are doar 8 ani, Maria știe că singura soluție pentru a scăpa de sărăcie este școala. Mama ei se zbate zilnic ca fetei să nu îi lipsească nimic din ghiozdan.

Și pentru familia lor, banii reprezintă o problemă majoră. Maria și frații ei trăiesc doar din salariul mamei și două alocații.

Din nefericire, astfel de povești regăsim în tot mai multe familii care locuiesc în mediul rural, unde posibilitățile sunt mai puține decât la oraș. Cei care doresc să îi ajute pe copiii din medii defavorizate pot trimite un SMS cu textul AJUT la 8844.

Citește și: FOTO/VIDEO- „Se vede foamea pe fața ei” O bătrână de 86 din Vaslui își duce singură crucea, după ce semenii ei au condamnat-o la moarte


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si