„La data de 24 ianuarie 2023, Poliția Română, prin Direcția de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog, a desfășurat, în comun cu autorități din Olanda, Polonia şi Germania, mai multe percheziții concomitente, în locații din România, Olanda şi Polonia, pentru probarea activității infracționale a unei grupări importante implicate în spălare de bani şi trafic internațional de droguri”, a transmis, miercuri, IGPR.
Citește și: Un român a fost prins încercând să treacă granița în Elveția cu mii de euro băgați în lenjeria intimă. Bancnotele erau contaminați de cocaină
Sursa citată a precizat că, în Olanda, au fost arestate două persoane, sub acuzațiile de trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor şi munițiilor şi spălare de bani.
Ce au transmis autoritățile
„Membrii grupării infracționale sunt cetățeni de sorginte turcă, olandeză, română şi poloneză, fiind rezidenți ai țărilor europene în care au fost desfășurate investigațiile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul EUROPOL, care a facilitat mijloacele necesare logistice şi operaționale pentru desfășurarea operațiunii”, a
mai transmis sursa citată.
Citește și: O femeie citată într-un dosar celebru a fost dusă cu duba la tribunal. De ce a refuzat să se prezinte
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Potrivit acesteia, acțiunea reprezintă o modalitate de acţiune des utilizată de autoritățile de aplicare a legii şi de către specialiștii din cadrul Poliției Române, pentru a combate criminalitatea organizată transnaţională, pentru asigurarea unui climat de securitate european.
La activitățile din România, unde au fost efectuate 2 percheziții, au participat şi patru investigatori din Germania BKA şi Olanda Poliția Naţională, care au solicitat participarea la activitățile specifice prin ordin european de anchetă.
Din cadrul Poliției Române, la activități au participat polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate- Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea şi luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Oradea.
Citește și: VIDEO- Un bărbat a montat camere video în toaleta femeilor dintr-o clinică din București
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
Activitățile solicitate prin ordin european de anchetă sunt coordonate judiciar de către procurorii din cadrul Serviciului de Cooperare Reprezentare şi Asistenţă Judiciară Internaţională- D.I.I.C.O.T.
Citește și: Decizie Tribunalul București: Frații Tate și complicele lor rămân în arest pentru încă 30 de zile