Lucrătorii au ca scop să-i convingă pe magistrați să modifice o lege pentru a obține reducerea vârstei de pensionare. Toate acestea vin din cauza riscurilor la care oamenii sunt expuși la munca din termocentrale.

Mai exact, este vorba despre legea 197/2001, care privește reducerea vârstei de pensionare. Minerii își doresc să iasă mai devreme la pensie și asta doar din cauza riscurilor la care aceștia susțin că sunt expuși la muncă.

 

Citește și: Descoperirea macabră a unui bărbat din Hunedoara! Și-a găsit soacra moartă în zăpadă

În cazul în care propunerea oamenilor va fi acceptată de judecători, orice angajat care are o vechime de cel puțin 20 de ani în domeniul energetic, ar putea ieși la pensie cu 13 ani mai devreme de termen.

La ce riscuri sunt expuși minerii care lucrează zilnic în termocentrale

Inducția electromagnetică are efect nociv asupra oamenilor care își derulează activitatea de zi cu zi în incintele termocentralelor,  ducând la boli neurologice și cardiovasculare cu o frecvență mult mai mare decât în restul comunității.  

Citește și: O femeie a ajuns să plătească o sumă uriașă unui bărbat, după ce a fost șantajată cu poze indecente

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: După 18 ani de căsătorie, un italian a aflat că soția sa fusese bărbat. A mers direct la tribunal- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Totodată, pulberile de cărbune în suspensie duc la boli pulmonare și cancere cu o incidență mai mare decât în restul comunității. 

Mai exact, riscurile la care se expun angajații sunt unele semnificative în comparație cu alte sectoare economice. 

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a plătit datoria de 500 de milioane de lei către Termoenergetica

Primarul Capitalei a venit cu vești bune înainte de începerea anului 2023. Acesta a anunțat că a plătit datoria de 500 de milioane de lei către Termoenergetica, după ce au achiziţionat un credit.

”Astăzi am plătit datoria de 500 de milioane de lei către Termoenergetica, ceea ce înseamnă că această cursă contra cronometru parcursă de Primăria Capitalei şi-a atins scopul”, a scris primarul pe Facebook.

Citește și: Ministerul Sănătății a făcut anunțul: ”Epidemia de gripă se va încheia în aproximativ două săptămâni”

”Imediat ce Guvernul le-a permis, pentru o perioadă foarte scurtă însă, ridicarea plafonului de îndatorare, a parcurs în timp record, împreună cu colegii lui si cu reprezentantii bancilor, toate procedurile necesare achiziţionării unui credit, comprimând în doar o lună demersurile care în mod normal ar fi durat trei luni”. 

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Fiica milionarului Ioan Crișan, reținută pentru uciderea lui. Anchetatorii au aflat de ce Laura Crișan a comandat asasinarea acestuia- antena3.ro

Nicușor Dan a obținut un credit pentru a achita datoria. El a ținut să le mulțumească tuturor implicați în acest proces.

Citește și: VIDEO- Alunecare masivă de teren în Târgu Jiu. Localnicii se tem că vor rămâne fără case

   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si