Direcția de Sănătate Publică a județului Caraş-Severin a anunţat primul deces din acest an din cauza gripei, la un pacient de 38 de ani internat cu bronhopneumonie. Bărbatul s-a internat la Spitalul din Moldova Nouă şi a fost transferat la Spitalul Judeţean Reşiţa unde a decedat pe Secţia ATI. Pacientul suferea de diabet de tip 2 şi obezitate de gradul 1.

Ce au transmis autoritățile

„În judeţul Caraş-Severin a survenit primul deces din acest an din cauza gripei. Este vorba de un bărbat de 38 de ani din Padina Matei, internat iniţial la Spitalul Orăşenesc din Moldova Nouă cu diagnosticul bronhopneumonie, prezentând dispnee şi tuse, transferat apoi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, unde a decedat pe Secţia ATI. Bărbatul a fost testat în 24.01.2023 cu testul rapid Combo, apoi cu RT PCR, ambele teste fiind pozitive. Pacientul suferea de diabet de tip 2 şi obezitate gradul 1. Decesul s-a produs în 3 februarie 2023, raportarea din partea SJUR venind în 6 februarie”, a transmis DSP Caraş-Severin, marţi, într-un comunicat de presă.

Citește și: Gripa aviară- ce e mai rău abia urmează

Potrivit sursei citate, ultimul deces de gripă a fost înregistrat în acest judeţ în luna mai 2022, la un bărbat de 31 de ani din Reşiţa, de asemenea, pe Secţia ATI.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Focar de gripă aviară la Suceava: peste 100 de rațe sălbatice și lebede au murit de la începutul anului

DSP Caraş-Severin a mai precizat că în intervalul 30.01. – 05.02.2023 în judeţ au fost înregistrate 595 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 83 de pneumonii, şase cazuri de gripă confirmate şi 25 de cazuri compatibile cu gripa.

Citește și: Gripa pune afacerile pe butuci

Citește și: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si