UPDATE. Alte 5 cutremure au avut loc marți seara în județul Gorj, regiunea Oltenia, cu magnitudine maximă de 3,3 grade, potrivit INFP.ro. Numărul total de seisme de luni și marți a urcat la 18! 

cutremur oltenia

Alte 5 cutremure în Oltenia marți seara, replici la seismul de 5,7 grade 

[Sursa foto: INFP.ro]

Potrivit datelor de la INCDFP, după cutremurul de luni de la ora 16.58, cu o magnitudine de 5,2 grade, a urmat o serie întreagă de 13 seisme, printre care unul și mai puternic, de 5,7 grade, marți la ora 15 și 16 minute.

Citește și: Cutremur în România de 5,7, joi după-amiază. Replici cu magnitudinea peste 3

Dintre cele 13 cutremure produse în Oltenia în doar 24 de ore, 12 au avut epicentrul în județul Gorj, iar unul singur în Dolj. 

Cele mai recente trei seisme au avut loc în mai puțin de o oră. O replică de 3,9 grade a avut loc marți la 17,47 minute, tot în Gorj.

Alt seism s-a produs la  17:24  (ora României), fiind un cutremur mediu cu magnitudinea  ML 4.2, la adâncimea de  15 km.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- Transilvania și o parte din Banat, cele mai sigure zone din România în caz de cutremur. Gheorghe Mărmureanu, mesaj pentru români

Anterior,  la ora 17,10 minute, un seism a avut loc la o adâncime de 10 km și o intensitate de 2,8 grade.    

Șapte dintre cele 13 cutremure din Oltenia au fost considerate de INCDFP cu potențial de a fi resimțite de populația din regiune, având magnitudinea de minim 3,5 grade.

Toate seismele au fost cu atât mai periculoase cu cât s-au produs la o mică adâncime .  

"Roiul de cutremure poate să migreze și să activeze zona Banatului"

Specialiștii spun că există posibilitatea ca roiul de cutremure să migreze și să activeze zona Banatului. 

"Nu vreau să transmit panica, dar există această posibilitate să se producă și acolo în Banat seisme asemănătoare”, a precizat marti Gheorghe Mărmureanu, fost director general al Institutului Național pentru Fizica Pământului, potrivit Adevarul. 

După seismele puternice de luni și marți, de 5,2 și 5,7 grade, mai multe clădiri din orașele Olteniei, în special Tg-Jiu, au fost avariate ușor.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Coșurile de fum ale Primăriei Târgu Jiu au căzut peste mașinile aflate în apropiere. Cărămizi și tencuială au căzute de pe mai multe clădiri din municipiu, potrivit publicației Gorjeanul.

Cutremure în Oltenia, efecte în Tg. Jiu

Cutremure în Oltenia, efecte în Tg. Jiu

[Sursa foto: Gorjeanul.ro]

Cutremurele din Oltenia, resimțite în Bulgaria

Cutremurul puternic de marți din România, care a avut loc la adâncimea de 40 km, potrivit Centrului Seismologic European, a fost resimțit și în multe zone din Bulgaria, inclusiv în Sofia – chiar și la etajele inferioare, informează presa din Bulgaria.

Potrivit sursei citate, epicentrul a fost la 73 km nord-est de Drobeta-Turnu Severin.

Ministerul de Interne de la Sofia a declarat pentru BNT că nu există dovezi de pagube pe teritoriul Bulgariei.

Ieri, cu puțin înainte de ora 17:00, în aceeași zonă a României a fost înregistrat un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter. Nu s-au raportat răni sau pagube materiale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si