Noile obiective de reducere a emisiilor de CO2 pentru autoturismele și vehiculele utilitare ușoare noi ca parte a pachetului „Pregătiți pentru 55", au fost aprobate de Parlamentul European.

Citește și: Un tânăr a fost rănit, după ce un TIR a intrat în coliziune cu un autoturism

Veste șoc pentru șoferi. Eurodeputații au aprobat acordul încheiat cu Consiliul referitor la revizuirea standardelor de performanță aplicabile emisiilor de CO2 pentru autoturismele și camionetele noi, în conformitate cu obiectivele climatice mai ambițioase ale Uniunii, cu 340 de voturi pentru, 279 împotrivă și 21 de

abțineri.

De când va intra legea în vigoare

Mașinile pe benzină și diesel vor fi interzise în toată Europa. Până în 2035, se vrea reducerea la zero a emisiilor de dioxid de carbon pentru autoturismele și vehiculele utilitare ușoare noi. Noua legislație stabilește care este calea de urmat pentru a obține acest rezultat în 12 ani.

Citește și: Dramă în lumea sportului. Pilotul de curse de 17 ani a murit într-un accident oribil (VIDEO)

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Conform specialiștilor, pentru anul 2030, obiectivele intermediare de reducere a emisiilor, au fost fixate la 55% pentru autoturisme și 50% pentru camionete.

„Regulamentul încurajează producția de vehicule cu emisii scăzute sau zero. El cuprinde o revizuire ambițioasă a obiectivelor pentru 2030 şi un obiectiv de emisii zero pentru 2035, care este esențial pentru a putea realiza neutralitatea climatică până în 2050. Obiectivele oferă claritate industriei auto şi stimulează inovația şi investițiile în cazul producătorilor de mașini. Consumatorii vor putea cumpăra şi conduce mai ieftin mașinile cu emisii zero, iar o piață la mâna a doua va apărea mai rapid.

Astfel, condusul sustenabil va deveni accesibil tuturor.”, a declarat Raportorul Jan Huitema (Renew, Olanda).

Citește și: O mașină s-a făcut scrum pe Autostrada 1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre Capitală

La sfârșitul anului 2022, Guvernul a anunțat că șoferii din România ar putea să fie amendați automat, atunci când încalcă legea. Un sistem automat de monitorizare al traficului, care va semnala toate abaterile de la lege, inclusiv depășirea vitezei sau nerespectarea semaforului este în curs de pregătire. La acest sistem va avea acces inclusiv Poliția Română.

De asemenea, acest sistem va semnala și dacă un participant la trafic nu și-a plătit taxele CNAIR, sau a avut un comportament agresiv în trafic.

Citește și: Preț carburanți 14 februarie 2023: Unde găsești marți cea mai ieftină benzină și motorină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si