ANI a sesizat Parchetul ICCJ, acuzându-l pe Nicuşor Dan de abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

De ce este acuzat Nicușor Dan

ANI consideră că primarul general s-a aflat în conflict de interese administrativ deoarece în perioada 07 august – 07 septembrie 2021, prin exercitarea simultană a funcţiei de primar general şi a funcţiei de director general al Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, a solicitat în calitate de director general suplimentarea bugetului ALPAB cu suma de 3.000.000

Lei şi ulterior a retransmis ALPAB, în calitate de primar general, bugetul solicitat.

Citește și: Un primar din Argeș a lovit o femeie în incinta instituției pe care o conduce, după care a chemat autoritățile: „De ce plecați, domnu' primar?”

ANI a sesizat şi Instituţia Prefectului Municipiului Bucureşti cu privire la legalitatea exercitării de către primarul general Nicuşor Dan a celor patru funcţii de conducere în cadrul instituţiilor sau serviciilor publice (Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, Administraţia Străzilor Bucureşti, ALPAB, Centrul Cultural Expo Arte), fără a avea un mandat de reprezentare.

Nicușor Dan spune că va ataca în instanță raportul ANI

Totodată, a fost sesizată și Curtea de Conturi cu privire la legalitatea achitării amenzii contravenţionale aplicată lui Nicuşor Dan în calitate de persoană fizică, din bugetul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Citește și: Bucureștenii rămân fără apă caldă în sezonul rece, iar Nicușor Dan vine cu soluția: „E o chestiune de fizică”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Nicușor Dan a anunțat printr-un comunicat că va ataca în instanță raportul ANI, pe care o acuză de interpretare eronată a legii.

Citește și: Primăria Capitalei a scăpat de datorii. Anunțul a fost făcut de Nicușor Dan

În ceea ce privește acuzația de conflict de interese administrativ, primarul spune că ”pe perioada de vacanță a funcției de director al unor instituții din subordinea Primăriei Capitalei, am exercitat față de aceste instituții atribuțiile legale ale primarului (art. 154 alin. 4 Cod Administrativ), fără a ocupa funcția de director în aceste instituții și fără a fi retribuit."

Primarul mai spune că ”sancţiunea dispusă de Inspectoratul de Stat în Construcţii a fost dispusă persoanei juridice Primarul Municipiului Bucureşti, nu persoanei fizice Nicuşor Dan, fapt confirmat de instanţă”.

Citește și: Record absolut în Spania: Anul 2022, cel mai călduros din ultimii 106 ani

”Solicit Agenţiei Naţionale de Integritate să ofere acces presei la întregul dosar administrativ în baza căruia au întocmit Raportul”, a spus Nicuşor Dan pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si