Franzela clasică nu se mai află de ceva timp pe lista de cumpărături a românilor. Cu toate că banii nu îi dau afară din casă, oamenii aleg specialități la prețuri mai piperate, pentru că văd franzela ca pe un simbol al neajunsurilor financiare.

Franzela clasică nu se mai vinde, fiind considerată simbol al sărăciei

Mădălina Bichir, reporter Kanal D ne aduce mai multe informații.

Pentru pensionari a rămas franzela.

„Feliată, pentru că ne e mai comod să o mâncăm și e și bună. Nu avem a doua viață, că dacă am avea am lua cea mai ieftină și cea mai amărâtă. Franzelă am mâncat o viață întreagă. E greu cu tăiatul, facem frimituri”, spun câțiva cumpărători.
Mulți recunosc că nu își permit neapărat să cumpere specialități, dar totuși...o fac.

Citește și: VIDEO- Un an de război Rusia-Ucraina. Impactul economic la nivel mondial

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Fructele românești- mai scumpe din cauza vremii

„La grătar nu merge franzela, numai bagheta. Acum suntem învățați să mâncăm ce e mai bun. Și ce e mai bun e și scump...ne permitem, nu ne permitem”, este părerea altui cumpărător.

Citește și: VIDEO- Scumpirile le dau bătăi de cap românilor. Un salam din supermarket depășește prețul de 70 de lei: „Ce-are ăsta în el? Aur?”

Ce spun specialiștii

Alexandru Pleșea, sociolog, spune că: „Cei care își cumpără lucruri mai scumpe pentru a fi validați de la case, mașini, până la o pâine cu cartofi care este mai scumpă decât o pâine normală și face asta pentru a fi observat și primit în societate de cei din jur, este un act al vanității”.
Franzela a fost dată uitării se vede și în vânzările din brutării. 

Citește și: Top 5 cele mai sănătoase legume de primăvară. Sunt pline de vitamine și refac organismul după iarnă

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Clienții, cel puțin în ultima perioadă, am observat că se axează mai mult pe specialități. Este la mare căutare pâinea cu maia, cea neagră, pâinea pe vatră. Este o diferență de prețuri între franzela obișnuită și speciliatățile noastre”, spune un comerciant.

„În timp ce o franzelă se vinde cu prețuri între 2 lei și 2.5 lei, specialitățile pornesc de la 4 lei și pot ajunge și la 15 lei.

De pildă, în această brutărie, pâinea ardelenească și cea cu maia, care se vând și cel mai bine, costă 10 lei”, transmite Mădălina Bichir, reporter Kanal D.  
Pentru unii, franzela a rămas doar ca mâncare pentru animale.

Citește și: VIDEO- Alimentele care conțin insecte vor fi ”semnalizate” la raft


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si